EYT yine AKP-MHP engeline takıldı

EYT yine AKP-MHP engeline takıldı
İYİ Parti'nin emeklilikte yaşa takılanlar için Meclis'e sunduğu kanun teklifi yine AKP-MHP engeline takıldı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun "EYT'li kardeşim hiçbir şey bitmiş değildir" dedi.

ERDEM AVŞAR / YENİÇAĞ

İYİ Parti'nin emeklilikte yaşa takılanlar için hazırlanan kanun tasarısı yine AKP ve MHP engeline takıldı.

İYİ Parti'nin tasarının Meclis gündemine alınması için Muğla Milletvekili Metin Ergun imzası ile verdiği dilekçenin ardından Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylamada AKP ve MHP'nin 'ret' oyu verdiği tasarının bir kez daha Meclis'ten döndüğü bildirildi.

İYİ Parti TBMM grubuna ait resmi Twitter hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda "Muğla Milletvekilimiz @MetinErgun48 tarafından #EmeklilikteYașaTakılanlar ile ilgili verilen Kanun teklifinin meclis gündemine alınması, meclis genel kurulunda yapılan oylama sonucunda Ak Parti ve MHP’nin hayır oyları ile reddedilmiştir" ifadelerine yer verildi.

"HİÇBİR ŞEY BİTMİŞ DEĞİLDİR"

Tasarının reddedilmesinin ardından konuyu Meclis gündemine taşıyan Muğla Milletvekili Metin Ergun Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Değerli EYT'li kardeşim hiçbir şey bitmiş değildir. En başından beri söylediğimiz gibi her türlü uzlaşıya açığız. Bu haklı mücadele devam edecektir" dedi.

"SAMİMİYSENİZ..."

Tasarının AKP-MHP oylarıyla reddedilmesinin ardından bir açıklama da İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu'ndan geldi. "#EmeklilikteYașaTakılanlar araştırma önergemiz, Ak Parti MHP ittifakının "kanun teklifi değil" gerekçesiyle reddedilmişti. Kanun teklifimiz de Ak Parti ve MHP oyları ile az evvel reddedildi" diyen Ağıralioğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Samimiyseniz getirin #EYT ve diğer sorunları hemen el kaldıracağız. Gerekçesiz, amasız.." çağrısında bulundu.

"DAHA ÖNCE PAZARLIK TARTIŞMALARI DAMGA VURMUŞTU"

İYİ Parti'nin, EYT'lilere ilişkin verdiği kanun teklifi daha önce de AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti.

Tasarının gündeme geldiği oturumda MHP'nin önce lehte, daha sonraki oturumda ise 'ret' oyu kullanması dikkat çekmişti. Oturuma verilen arada MHP ile AKP arasında yaşanan sıcak temas tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Söz konusu oturumun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dönemin Grup Başkanvekili Erhan Usta'yı görevden almıştı.

İlgili Haberler