Ezberi bozan adam...

"Eğrisiyle doğrusuyla" ya da "Günahıyla sevabıyla" denilebilecek şekilde Kayserispor karşısında 2-0 mağlubiyetten 3-2 galibiyete varılması tamamen teknik direktör Abdullah Avcı''ya aittir.

Sonuçta gülen ve 3 puanı daha hanesine yazdıran Trabzonspor olduğuna göre, doğrular eğrileri ortadan kaldırmış, sevaplar da günahları temizlemiştir.

Net ifade ile Trabzonspor, Abdullah Avcı''nın ikinci yarıya başlarken yaptığı 3 değişikliğin getirdiği ivme ile son haftaların iyi organize olup, iyi de futbol oynayan ekibi Kayserispor''u mağlup eylemeyi başarmıştır.

Yani teknik adamın bir maçta yapabileceği en net müdahale olan oyuna kenardan okumayı ve gidişata göre gereken müdahalede bulunmayı en üst düzeyde yerine getirmiştir. Hem de hiç kimsenin tahmin edemeyeceği şekilde.

Çünkü Ahmetcan''ın yerine Denswil''i koymak için yerli kontenjanı nedeniyle savunmanın solundaki Puchacz''ı çıkarıp Yusuf''u buraya monte edebileceğini hiç kimse, ben diyeyim "akıl edememiş", siz söyleyin "aklına bile getirmemiştir".

Dahası Bakasetas''ın yerine Djaniny''yi oyuna, hem de çok farklı bir konumda sahaya süreceğini de... Ki maçı döndüren ve Trabzonspor''un kazanmasını sağlayan adam Abdullah Avcı ise futbolcu da Djaniny olmuştur.

Aslında Abdullah Avcı''nın kazanım getiren bu tercihlerini "ezberi bozmak" olarak tariflemek sanırım en doğrusu olacaktır.

Kendisine de "ezberi bozan adam" tabirini yakıştırmak da...

Yazarın Diğer Yazıları