Ezeli rekabet sosyal medyaya sıçradı

Ezeli rekabet sosyal medyaya sıçradı
Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki ezeli rekabet sosyal medyaya sıçradı. Fenerbahçe Youtube’da bir milyon üyeye ulaşan ilk Türk takımı olurken, Galatasaray ise atağa kalkarak bir milyon aboneye ulaşmayı başardı.

Fenerbahçe Kulübü’nde Ali Koç’un başkan olmasıyla birlikte sosyal medyada yapılan kampanyaların ilk meyvesi alındı.

Sarı lacivertli kulüp, YouTube’da 1 milyon aboneye ulaşan ilk Türk takımı oldu. Son yıllarda sosyal medyanın öneminin artmasıyla birlikte bütün kulüplerin YouTube ve Twitter gibi ortamlardaki etkinliğini arttırmak için çeşitli kampanyalar düzenliyor.

Başkan Ali Koç’un göreve gelmesinin ardından sosyal medya etkinliğini arttırmayı hedefleyen ve birçok proje üreten sarı lacivertliler, #FenerbahçeYoutubeda1Milyon etiketiyle Twitter’da kampanya başlattı.

Kısa süre içerisinde 1 milyon aboneye ulaşan sarı lacivertliler Twitter’dan kutlama mesajı yayınladı.

fenerr.png

GALATASARAY DA ATAĞA GEÇTİ

Öte yandan Galatasaraylı taraftarlar da ezeli rakiplerini geçmek için kampanya başlatırken sarı kırmızılıların abone sayısı ise 967 binden kısa süre içinde 1 milyona ulaştı. Beşiktaş’ın abone sayısı ise 322 binde kaldı.

Dünya futbolunda Barcelona’yı 4.3 milyon aboneyle bir başka İspanyol devi Real Madrid izliyor. İngiltere’den Liverpool’un 1.9 milyon, Manchester City’nin 1.6 milyon ve Manchester United’ın 1.5 milyon abonesi var.