Akılalmaz davada akılalmaz talep

Akılalmaz davada akılalmaz talep
Ünlü sanatçı Ezgi Mola’nın, cinsel saldırı suçundan yargılanan Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada taraflara uzlaşıp uzlaşmadıkları soruldu. Ezgi Mola'dan "özür mesajı yayınlamasını" istedi. Teklifi kabul etmeyen Mola hakkında dava açıldı.

Ezgi Mola hakkında cinsel istismar sanığı Musa Orhan’a hakaretten dava açılmıştı. Akıl almaz davada akılalmaz talep

Ünlü sanatçı Ezgi Mola hakkında, geçen yıl Batman''da İpek Er''e cinsel saldırıda bulunup intihar etmesine neden olduğu suçlamasıyla yargılanan Uzman Çavuş Musa Orhan''a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açılmış ve Mola''nın 2 yıl 4 aya kadar hapsi talep edilmişti.

"TEPKİMİ ORTAYA KOYDUM"

Cinsel saldırı sanığı Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Cinsel saldırı sanığına hakaret ettiği gerekçesiyle Mola’nın ‘şüpheli’ olarak ifadesi alındı.

Mola, 19 Mart 2021tarihinde talimatla alınan ifadesinde özetle şu ifadeleri kullandı:

“Kadına şiddetin, ölümleri, istismarların üst üste gerçekleştiği o dönemde tam da Twitter gündeminin en üst sıralarında yer alan (Twitter tabiri ile trend topic olan)! #MusaOrhantutuklansın etiketiyle tüm kadına şiddet olaylarına genel tepkimi her duyarlı insan gibi verdim. Ben şikâyetçiyi ne tanırım ne da şahsına bir kastım olabilir. Göz önünde olan biri olduğum için duyarlılığımı gösterme düşüncesiyle genel fikrimi ve tepkimi ortaya koydum.”

İSTİSMAR SANIĞININ AVUKATI ‘ÖZÜR’ TALEP ETTİ

Hakaret suçunun uzlaşmaya tabi suçlar kapsamında olması sebebiyle savcılık, dosyayı uzlaştırma bürosuna gönderdi.

Hürriyet''ten Mesut Hasan Benli''nin haberine göre; taraflar aranarak uzlaşıp uzlaşmayacakları soruldu. Orhan’ın avukatı, Mola’nın özür mesajı yayınlasını istedi.

EZGİ MOLA UZLAŞMAYI REDDETTİ

Fakat Mola reddetti. Taraflar uzlaşmayınca savcılık, Mola hakkında ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçundan Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

MOLAYA DESTEK OLAN 16 ÜNLÜYE DE SUÇ DUYURUSU

Ezgi Mola’ya sosyal medyadan destek yağdı. Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ezgi Mola’ya destek olurken hakaret içerikli paylaşımlar yaptıklarını iddia etti ve 16 ünlü isim hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İlgili Haberler