F.bahçe'nin yeni hocası Dick Advocaat

F.bahçe'nin yeni hocası Dick Advocaat
Yeni teknik direktör arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, Hollandalı çalıştırıcı Dick Advocaat ile anlaşmak üzere...

Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra yeni teknik direktör arayışlarına başlayan Fenerbahçe, Dick Advocaat’ı takımın başına geçirmeye hazırlanıyor. Hollandalı çalıştırıcının ilk uçakla Amsterdam’dan İstanbul’a gelmesi bekleniyor. Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörünün yarın takımın başında ilk antrenmanına çıkacağı söyleniyor.

Hollanda Milli Takımı’ndaki görevinden ayrılan Advocaat, Fenerbahçe ile görüşme halinde olduğunu açıkladı. Sarı-lacivertli ekipten inanılmaz bir teklif aldığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan izin istedi. “Anlayış bekliyorum” diyerek milli takımdaki görevinden ayrılma talebini federasyona ileten Advocaat’ın isteği kabul edildi.

Hollanda Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden de doğrulanan haber sonrası tecrübeli ismin sarı-lacivertli ekip ile anlaşması bekleniyor.

DICK ADVOCAAT KİMDİR?

Adı: Dirk Nicolaas Dick Advocaat
Doğum tarihi: 27 Eylül 1947
Doğum yeri: Lahey / Hollanda
Çalıştırdığı takımlar: Hollanda milli takımı yardımcı antrenörü (2 kere), Haarlem, Schiedam, Dordrecht, Hollanda (3 kere), PSV Eindhoven (2 kere), Rangers, Borussia Mönchengladbach, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, Zenit, Belçika Milli Takımı, Rusya, Az Alkmaar

HOLLANDA BASINI DA DUYURDU

Hollanda’nın De Telegraaf gazetesi, Fenerbahçe’nin teknik direktörlük için Dick Advocaat ile anlaştığını yazdı. Gazete, Fenerbahçe’nin Monaco’ya elenmesinin ardından Portekizli teknik adam Vitor Pereira ile yollarını ayırma kararı aldığını ve takımın başına Robin van Persie and Gregory van der Wiel’i de yakından tanıyan Dick Advocaat’ı getirdiğini yazdı.