Tesislerde pastörize süt, yoğurt, peynir ve kefirin yanı sıra özel zamanlarda dondurma ve tereyağı da üretiliyor.
Ankara Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi’ndeki tesislerde günde 1 ton meyve, 1,5 ton da süt işlendiği bildirildi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak, tesislerde hem gelen ürünleri değerlendirdiklerini hem de öğrencilere staj imkanı sağladıklarını kaydetti. İşletmenin günlük üretimi hakkında da bilgi veren Çolak, “İşleyeceğimiz 1 ton şeftaliyi düşünürsek yüzde 70 civarında bir randıman olur. Yani 700 kilo pulp şeftali elde ediliyor. Standartlara göre, yaklaşık 700 litre de şeker ve su koyarız, bin 500 litre olur. Bir litrelik bir şişe üreteceksek günde bin 500 şişe, 0,2 litrelik şişeden üreteceksek yaklaşık 7 bin 500 şişe meyve suyu üretiyoruz” dedi. Kullandıkları sistemin, dünyanın gelişmiş ülkelerindeki meyve suyu dolum tesislerinde de kullanıldığını bildiren Prof. Çolak, ilerde kapasiteyi artırarak ürünlerini daha fazla halk kitlesiyle buluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.