Facebook Discord'u hackledi

Facebook Discord'u hackledi
Facebook için Discord’a benzeyen bir tasarıma geçmek istediğini duyurmuştu. Bu bağlamda Facebook, Discord'un bir özelliğini kopyaladı. Facebook grupları için ortaya çıkan görüntüde, Discord’a benzeyen bir kenar çubuğu kullanılacak.

Discord kullanıcılarını bildiği kenar çubuğu artık Facebook''a da geliyor.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Meta tarafından paylaşılan test görselleri, Facebook gruplarının sol tarafta aşağı hizalı bir şekilde sıralanacağını gösteriyor. Meta’nın Discord’un logosunda yer alan mor rengini tercih etmesi bu benzerliği daha çok artırıyor.

Meta’nın yeni Facebook tasarımıyla ilgili paylaştığı test görüntüsü, her grubun simgesinin yuvarlatılmış kenarlara sahip şekilde solda sıralanacağını ortaya koydu. Yeni arayüz, Discord ve Slack’te olduğu gibi, konuşmaları ve grupları tek bir kenar çubuğunda hizalayacak.

Sola yaslanmış kenar çubuğu menüsünde gruplar, Messenger sohbetleri ve etkinlikler gibi birden çok özellik arasında gezinmek daha kolay olacak. Ayrıca yine Discord’a benzer şekilde grupları en üste sabitlemek mümkün.

Aslında Facebook’un yeni tasarımla birlikte grupların işlevini değiştirdiğini söyleyebiliriz. Tek bir grup içerisinde kanallar, sohbet odaları, sesli odalar veya klasik grup özelliği olarak gönderi paylaşma fırsatı sunulacak. Gönderi paylaşma haricinde diğer tüm özelliklerin Discord’da bulunduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Tüm bu tasarım değişiklikleri, Facebook’un “TikTok’un izinden gideceğini” açıklamasından sonra geldi. Facebook tarafından yakın zamanda paylaşılacak güncelleme, Meta’nın tüm rakipleriyle yeniden rekabete girmesini mümkün kılacak.

İlgili Haberler