Facebook size para kazandırmak istiyor!

Facebook size para kazandırmak istiyor!
Facebook, kullanıcıların gönderilerinden para kazanmasını sağlayacak bir işlev üzerinde çalışıyor.

The Verge'ün keşfettiği bir ankette Facebook, kullanıcılarına içerik oluşturucularının para kazanmasına yönelik sorular soruyor.

Chip Online'da yer alan habere göre ankettte kullanıcılara gönderilere eklenecek, gönderinin sahibine parasal yardımda bulunmanızı sağlayacak "eylem çağrısı" düğmesiyle ilgilenip ilgilenmeyecekleri ve gönderiyle ilgili hangi istatistikleri görmek istedikleri soruluyor. Facebook, bağış kutusu işlevini hayata geçirirse Twitch ve YouTube'un izini takip etmiş olacak ve içerik üretenlere küçük bağışlar yapılmasının önü açılabilir.

Bağış kutusu, Facebook'un Instant Article işleviyle bir araya gelerek içerik üreticilerine yeni bir gelir kapısı açabilir. Bu, hem kullanıcıların hem de içerik üretenlerin Facebook'ta daha uzun süre geçireceği anlamına geldiğinden, Facebook için de önemli bir avantaj demek.

Facebook'un söz konusu anketi kimlere gösterdiği ise şimdilik bilinmiyor. Bağış özelliğinin sosyal ağa ulaşmasının herhangi bir garantisi de yok ancak Facebook'un içerik oluşturanları unutmamış olması güzel. 

Sadece bağış kutusu değil. Facebook'un ankette marka sponsorluğunda gönderilen içerikler, bahşiş ve satın alma butonu seçeneklerini de araştırdığı öğrenildi.