Facebook'un canlı alışveriş özelliği kaldırılıyor: Tarih verildi

Facebook'un canlı alışveriş özelliği kaldırılıyor: Tarih verildi
Sosyal medya platformu Facebook'ta kullanıcılara alışveriş deneyimi sunan ‘Canlı Alışveriş’ özelliği kaldırılıyor. 1 Ekim’de sona erecek olan özellikle artık kullanıcılar canlı yayın üzerinden satış yapamayacak.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Facebook Live özelliğinde herhangi bir değişiklik olmayacağı açıklanırken 1 Ekim’den itibaren kullanıcılar, artık Facebook Canlı Alışveriş etkinliğine erişim sağlayamayacak. Facebook konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Tüketicilerin izleme davranışları kısa biçimli videoya geçtiğinden, odağımızı Facebook ve Instagram’daki Reels’e kaydırıyoruz.

Bundan dolayı şirket, tüm odağını Reels videolarına vereceğini duyurdu. Ayrıca Reels videolarında da bir ürünü etiketlemek ya da etiketler sayesinde alışveriş yapmanın mümkün olacağı ifade edildi. Facebook’taki içerik üreticileri için bir gelir kaynağı olan bu canlı alışveriş özelliğinin en çok kullanıldığı ülke ise Çin oldu.

Canlı Alışveriş özelliğinden vazgeçen tek platform ise Facebook değildir. Meta’nın rakibi olarak yer alan TikTok’ta özelliği kaldırdı.

İlgili Haberler