Facebook'ta yeni skandal!

Facebook'ta yeni skandal!
Sosyal ağ Facebook’un, 150’den fazla şirkete, yıllardır kullanıcı bilgilerine erişim izni verdiği ortaya çıkarıldı. Bu şirketler arasında Microsoft, Netflix, Spotify, Amazon’un banka bile var.

Facebook ile ilgili yayınlanan özel bir rapor, sosyal ağın yeni bir skandalını daha gözler önüne serdi. New York Times’ın (NYT) yayınladığı rapora göre, Facebook, Microsoft’un arama motoru Bing’in neredeyse tüm kullanıcıların arkadaşlarının isimlerini rızası olmadan görmesine izin vermiş.

Dün yayınlanan raporda Facebook’un Microsoft, Netflix, Spotify, Amazon ve Yahoo gibi 150'den fazla şirkete, kullanıcıların kişisel verilerine erişim olanağı verdiği ifade edildi. Kullanıcıların özel mesajlarına bşile erişen bu şirketler arasında bir banka (Royal Bank of Canada) da bulunuyor.

NYT’nin Facebook'un yüzlerce sayfalık şirket içi belge ve yaklaşık 50 Facebook çalışanının verdiği bilgilere dayanarak, şirketin kullanıcıların verilerini diğer büyük şirketlerle nasıl paylaştığına yönelik özel bir dosya hazırladı.

BAZILARI HALEN DEVAM EDİYOR

Facebook'un tarihteki hiçbir firmanın sahip olmadığı kadar çok kişinin özel bilgilerini topladığına işaret edilen dosyada, "Yıllardır Facebook, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerine, kullanıcıların kişisel verilerine izinsizce erişim izni veriyor. Ve bu erişim hakkı Facebook'un açıkladığından daha büyük boyutlarda" ifadeleri kullanıldı.