Facebook'un Android sürümüne '3D Fotoğraflar' özelliği

Facebook'un Android sürümüne '3D Fotoğraflar' özelliği
Facebook, bazı Android işletim sistemli telefon modelleri için 3D Fotoğraflar hizmetini başlattı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, 3 boyutlu fotoğraf oluşturup, bu fotoğrafları paylaşabilecek.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Facebook, milyonlarca insan tarafından aktif olarak kullanılıyor. Hal böyle olunca da geliştiriciler, bu popülariteyi korumak adına Facebook'a yeni özellikler eklemeye devam ediyorlar. Şimdiyse Facebook'un Android sürümüne 3 boyutlu fotoğraflar özelliği geliyor.

Facebook'un üzerinde çalıştığı bu özellik, Sosyal Medya Uzmanı Ahmed Ghanem ve danışmanı Matt Navarra tarafından ortaya çıkarıldı. Ghanem, Facebook'un resmi gönderisini de açıklamalarına ekleyerek özelliğin nasıl görüneceğine dair de bilgi vermiş oldu.

Facebook 3D Fotoğraflar özelliği böyle görünecek:

face.jpeg

Bu özellikle birlikte kullanıcılar, Facebook üzerinden 3 boyutlu fotoğraflar oluşturabilecekler ve bu fotoğraflar Facebook'un Zaman Tüneli'nde paylaşılabilecek. 

Facebook'un resmi açıklamasına göre bu özellik şu an için sadece sınırlı Android modellerinde bulunuyor. Bu özelliğin kullanılması için gerekli Android telefonlarsa Samsung Galaxy Note8, Galaxy Note9, Galaxy S9+, tüm Galaxy S10 modelleri ve Galaxy Fold. Bunun haricindeyse Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3 ve Pixel 3 XL gibi modeller de bu özelliği destekliyor.

Facebook'un yeni özelliği, ilerleyen dönemlerde iOS platformu için de sunulacak. Buna göre iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus ve tüm iPhone X modelleri, Facebook'un 3 boyutlu fotoğraflar özelliğini destekleyecek. 

Eğer sizler de yukarıda bulunan Android telefonlardan bir tanesine sahipseniz, bu özelliği aktif olarak kullanabiliyor olmanız gerekmektedir. Ancak bunun için Facebook'un son sürümünü kullandığınızdan emin olmanız gerekiyor.