Fahrettin Koca açıkladı: Korona virüs vaka sayısı artıyor

Fahrettin Koca açıkladı: Korona virüs vaka sayısı artıyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Korona Virüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca, Türkiye'de yeni vaka sayılarının görüldüğünü ve akşam saatlerinde açıklayacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Korona Virüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Türkiye'de korona virüs vaka sayısının arttığını belirterek, "Pozitif çıkan yeni vakalarımız oldu. Akşam saatlerinde son rakamı açıklamış olacağım" dedi.

Türkiye'de korona virüse yakalanan bazı hastalarda solunum sıkıntı olduğunu belirten Bakan Koca, "Korona virüs salgının nedeniyle Türkiye'de can kaybı olmadı ama olmayacağı anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca ayrıca, bazı hastaların analizlerin devam ettiğini ifade ederek, vatandaşlara zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Koca'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Bu sabah sahte bir belge üretilip yayıldı. Kamuoyuna gizli diye sunuldu. Amacı güven kaybına yol açmaktı. Bu belgeler tümüyle uydurmaydı. Paniği amaçlayan yalan haberlerle mücadele virüsle mücadelenin bir parçasıdır. Panik duygusaldır, akla uygun değildir. Panik toplumu kaçınacağı riske iter. Sağduyulu olmalıyız, duygulu değil akılla hareket etmeliyiz. Unutmamalıyız bugünler böyle sürüp gitmeyecek. Çok geçmeyecek normal hayatlarımıza döneceğiz"

"Tedbirlere uyarsak hastalığının yayılımını kontrol altına alabiliriz. 6 olan laboratuvar sayımızı hafta sonuna kadar 16'ya çıkaracağız. Test kitini bütün illere göndereceğiz. "

"5 binin üzerindeki umreden gelenlerin gözetim altında tutuluyor. 7 ya da 8. gün bu kişilere yeniden tarama yapılacak.  Korona virüs salgını nedeniyle toplamda yasaklı ülke sayısı 20'ye yükseldi." 

Yeni tanı konan dün için hasta sayımız 12 idi. Bunlardan 10'u Avrupa ve ABD'den gelmiş kişilerdi. Toplam hasta sayısı 18 oldu. Şu anda pozitif çıkan vakalarımız var. Bu akşam pozitif çıkan günlük rakamı sizlere açıklayacağım. Bu dönemde birtakım haberler devam edecek. Uzun zaman bu süreci sıfır vaka sayısı ile sürdürdük. Şimdi mücadelenin yeni safhasındayız. Bizi riskten koruyacak tedbirlerde ciddiyetimiz daha da arttıralım. Bu mücadele devam edecek."