Fahrettin Koca: “Türkiye'de corona virüs yok diyemem"

Fahrettin Koca: “Türkiye'de corona virüs yok diyemem"
Corona virüs'e karşı alınan tedbirlerle ilgili basın açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye’de corona virüs vakası yok diyemem" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüs salgınına ilişkin alınan önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Koca yaptığı açıklamada, “Türkiye’de teşhis edilmiş bir corona virüs vakası görülmemiş olsa da Türkiye'de corona virüs yok veya var diyemem ancak bu salgının hala Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek" dedi.

ALINAN ÖNLEMLERİ SIRALADI

Koca ayrıca, “Biz İran'la erken dönemde hemen sınırları kapattık. 23 Şubat'ta kara ve hava dahil olmak üzere kapattık. İran'la çok yoğun bir trafiğimiz var. Tam zamanında aldığımız karar, 20 bin İranlının Türkiye'ye giriş yapmamasını sağladı. İtalya'da corona virüs olma sebebi de virüs görülen gemideki 30 kadar hastanın evlerine gönderilmiş olması. Ayrıca İtalya'da hastalık varken karantina da uygulanmadı” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE CORONA VİRÜS YOK DİYEMEM"

Koca sözlerine, "İtalya önlem almadı, Avrupa'da İtalya ile ilişkilerini kesmedi. Avrupa önlem almamak da ısrarcı. Almanya, Fransa ve İsviçre daha büyük sorunlar yaşayacak. Bizim de Avrupa'yla ilişkimiz çok yoğun. İran'la kapıları kapatmamış olsaydık, hastalık bizde de yayılacaktı. Bu salgının hala Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Ben Türkiye'de corona virüs yok diyemem. Tespit edilmiş bir corona virüs vakası yok. Bir gün sonra da çıkabilir, sonra da çıkabilir. Bizim yurt dışına, Avrupa'ya yoğun olarak giden ve oradan gelen insanımız var. Oradan enfeksiyonu almadığını, enfekte biriyle temasta bulunmadığını kim söyleyebilir" diyerek devam etti.

"AVRUPA'DA VAKALAR ARTACAK"

Avrupa'da 25 Şubat'tan günümüze kadar görülen virüs vakalarındaki artışı tablo üzerinde göstererek izah eden Koca sözlerini, "İki haftalık süreçte Fransa, İspanya ve Almanya'da vakalardaki artış görülmektedir. Ve bu ülkelerde görülen vaka sayıları daha da artacak, ki Almanya bizim için daha fazla risk taşıyan bir ülkedir. Görüldüğü üzere eğer vakanın görüldüğü yerlerde gerekli tedbirler alınmazsa, kişisel izolasyon yöntemleri devreye girmezse başarılı olma şansı olmaz" diyerek sonlandırdı.