Fahrettin Koca'dan bir itiraf daha

Fahrettin Koca'dan bir itiraf daha
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün akşam günlük Covid-19 verilerinde test sonucu pozitif çıksa da semptom göstermeyenlere yer verilmediğini açıklaması tartışma yarattı. Gelen eleştirilere Koca Twitter'dan yanıt verdi.

Dün akşam yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Salgından kaynaklı ölüm ve vaka sayılarının gerçek olmadığına ilişkin iddialara yanıt veren Bakan Koca, “Her vaka pozitif değildir. Her vaka hasta değildir, pozitif çıkıp semptom göstermeyenler var. Vefat sayılarındaki iddialar ise bazı belediyelerin yanıltıcı verilerine dayanıyor” dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, belirti göstermeyen ama testi pozitif çıkan vakaların günlük açıklanan tabloda yer almadığını açıkladı. 6 aydır bunu söylüyorduk. Süreci şeffaf yürütmediniz. Gerçekleri gizlediniz. Salgının yayılmasına engel olmadınız” açıklaması yaparken, sosyal medyada konu çok tartışıldı.

Bugün Bakan Koca yapılan eleştirilere sosyal medya hesabından attığı mesajla yanıt verdi.

Koca, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Bilelim ki, salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, halkın sağlığı kadar, ulusal çıkarlarını da korumaktadır. Çünkü salgın hayatın bütün alanlarını etkilemektedir. Mesuliyeti olmayan bazı kişilerin tenkitleri, fotoğrafın bir noktasına mercekle bakıp, leke aramaktan farksızdır” ifadesini kullandı.

bakan-koca-tweet.jpg