Fahrettin Yokuş: “Bölücü partilerin kapanmasını önleyenler bellidir"

Fahrettin Yokuş: “Bölücü partilerin kapanmasını önleyenler bellidir"
İYİ Parti milletvekili Fahrettin Yokuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millet İttifakı'nı HDP ile yan yana getirme girişimlerine tepki göstererek, "Bölücü partilerin kapanmasını önleyenlerin kim olduğu bellidir" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Konya milletvekili Fahrettin Yokuş, yerel seçim çalışmalarını Konya’da sürdürüyor. Yokuş, burada yaptığı konuşmada Erdoğan’ın Millet İttifakı'nın HDP ile gizli ittifak yaptığı yönündeki iddialarına cevap olarak  “Türkiye’de bir tane bölücü var, o da HDP. Eskiden yasamız vardı partiler teröre bulaşırsa kapatılırdı. Bölücü partilerin kapanmasını önleyen iktidar partisidir” sözleriyle yanıt verdi.

Yokuş, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“UÇACAĞIZ KAÇACAĞIZ DEDİLER”

“Biz diyoruz ki bu iktidar yönetmez oldu. Hatırlayın 24 Haziran seçimleri öncesinde yeni sistem gelecek. Başkanlık sistemi gelecek Türkiye daha iyi ve hızlı yönetilecek uçacağız kaçacağız dediler. Oyları verdik Başkanlık sistemi geldi. 24 Haziran'dan önce daha iyiydik. Faizler, dövizler, işsizlik bu kadar uçup kaçmamıştık. Tohum ilaç fiyatları bu kadar uçmamıştı. Etimizin sütümüzün değeri vardı. Her biri geri geri gitti. Başkanlık sistemi bize dar geldi. Artık bunu görelim hissedelim."

"Bir Cumhurbaşkanı düşünün ki; bir de yemin etti tarafsız kalacağım diye yemin benim gözümün önünde oldu. 600 milletvekilinin önünde tarafsız kalacağım diye yemin etti. Şimdi taraflı bir Cumhurbaşkanı. Kendisinden olmayanlara terörist çete kendisi düşünmeye zillet illet küfür sayıyor. Memlekette her parti her ittifak yasalarla varlığını sürdürüyor."

“BÖLÜCÜ PARTİLERİN KAPANMASINI ÖNLEYEN TAYYİP ERDOĞAN VE ONUN İKTİDARI”

“Türkiye’de bir tane bölücü var. O da HDP. Eskiden yasamız vardı partiler teröre bulaşırsa kapatılırdı. Bölücü partilerin kapanmasını önleyen Tayyip Erdoğan ve onun iktidarı. Bizi özellikle CHP İYİ Parti ittifakını HDP ile beraberler demek istifa atmak Allah'tan kork. Biz ittifakı CHP ile yaptık.  Eğer gizli ya da açık boyu devrilsin böyle olmadığı halde iftira atanların da aynı şekilde Allah onların da müstahakkını versin. Zamanında iktidar partisini bölücülerle işbirliği yaptığı Apo’nun mektuplarını nasıl okuduklarını biliyorsunuz. Bize ne FETÖ çamuru ve de HDP pisliği sıçratamaz. FETÖ’yü de HDP’yi de Tayyip beyin kendisinde arayacak."

"63. Hükümeti'nin Başbakanı hükümetinde HDP’liler bakanlık yaptı. Cumhurbaşkanı imza attı. Bunları unutmadık. Bölücülerle halvet eden sizsiniz faturasını bize kesmeye çalışan sizsiniz Allah'tan korkun. HDP’li bakanların biri AB, birisi Kalkınma Bakanıydı. Olmayan bir iftira üzerinden sizleri kandırmaya çalışıyorlar. Biz vatan millet derdinde olan insanlarız. Ömrümüz FETÖ ile PKK ile mücadele yaptık. FETÖ'cülere iktidarın devrettiğini biliyoruz. İktidar partisinin yarısı FETÖ’cü. Sen Cumhurbaşkanlığı yap. Belediye başkanı gibi çalışma yapıyorsun. Cumhurbaşkanı bütçe ile yüzde 26 zam yaptı. Kim aldı zammı? Emekli mi aldı? Asgari ücretli mi aldı kim aldı? Bu gerçekleri bilin ona göre karar verin.”