Faik Öztrak: “AKP’nin İstanbul’da kaybettiği seçimi…”

Faik Öztrak: “AKP’nin İstanbul’da kaybettiği seçimi…”
CHP Sözcüsü Öztrak, YSK’ya tepki göstererek, “AKP’nin İstanbul’da kaybettiği seçimi FETÖ kumpası ile masada kazanmasının önünü açmışlardır” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP’nin Büyükçekmece’deki itirazlarına ve polisin ‘Sahte seçmen’ kontrolüne tepki gösterdi. Öztrak, düzenlediği basın toplantısında “AKP’nin İstanbul’da kaybettiği seçimi FETÖ kumpası ile masada kazanmasının önünü açmışlardır” ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Öztrak’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“Erdoğan, seçimlerin yenilenmesine mevcut seçimlerin iptaline icazet veriyor. Uzunca bir müddet hukuksuz seçimlerine göz yuman YSK ilk kez geçmişteki kararlara bağlı kalıyor. “

"9 nisanda Büyükçekmece’yi polisler bastı. Ev ev dolaşarak taşıma seçmen evrakı toplamaya başlar. Bu Hukuksuzluğun daniskasıdır. AKP Büyükçekmece’de seçmen listelerinde yolsuzluk iddiasıyla olağanüstü itirazda bulundu."

“AKP YSK temsilcisi, AKP Genel Başkanı ile devamlı görüşüyor. Bizim seçim kurulu temsilcimiz partideki seçimdeki hukuktan sorumlu genel başkan yardımcımızla konuşuyor. İktidar partisi bir itiraz dosyası hazırlarken devletin polisi devletin adalet bakanı herkes yardımcı oluyor. Bu talebe ete kemiğe büründürmek için uğraşıyor. Bu ne biçim adaletli seçim bunu anlamak mümkün değil.”

“Şu anda duyduğum kadarıyla Büyükçekmece’de hala polisler dolaşıyor. YSK da AKP’nin Büyükçekmece talebini yoğunluk nedeniyle 2 gündür görüşmüyor. Tablo son derece açık. AKP’nin İstanbul’da kaybettiği seçimi FETÖ kumpası ile masada kazanmak önünü açmışlardır.”

“Elimizde trajikomik dilekçeler var. Bu tutanaklarda neler yok ki… 14 yaşındaki çocukla tutanak imzalatmaya çalışmışlar. Bir şeyler imzalatıyorlar. Vatandaş korkuyor imzalıyor. Tutanak örnekleri vatandaşlara verilmiyor. Ne toplanmaya çalışılıyor insanlar anlamıyor.”

“Aslında bunu yapan polisler hayatlarından hiç memnun değiller. Dün basın toplantısı yapmadım. Polis teşkilatının kuruluş yıl dönümüydü dün. Polislerin kuruluş yıl dönümünü ben de kutluyorum. 3600 ek göstergenin takipçisi olacağımızı iktidar tarafından açıklanan reform düzenlemenin için de bunu görmediğimizi bunu paylaşmak istiyorum. EYT hiç yok.”

“Peki ne hedefleniyor? Bu tutanaklarla itirazlarla seçimlerin sonuçlarını etkileyecek kadar taşıma seçmen var diyecekler.”

“YSK’nın bundan önce almış olduğu kararlar var. Ben bu defa hataya düşmemelerini bekliyorum.”