Faik Öztrak: "Erdoğan seçim kaybetmekten bahsediyorsa..."

Faik Öztrak: "Erdoğan seçim kaybetmekten bahsediyorsa..."
CHP'nin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Faik Öztrak, "Ülkeyi yöneten birileri seçim kaybetmekten bahsediyorsa o işin sonu geliyor demektir. EYT'lilerin sorunu çözülmelidir." dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı arasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Öztrak’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Ülkeyi yönetenler vergi topladıkları vatandaşlara doğru söylemek zorunda. Damat Bakan güçlü bilançoyu devam ettirdiklerini söyledi. Galiba sayı saymayı bilmiyorlar. Bu yılın en fazla sevineni faiz lobileri.

Bilanço güçlüydü de vergileri arttırdınız? Bunlar bu kafayla bakkal dükkânı yönetemez. Hazine aradaki farkı borçlanarak kapatıyor. Yılın ilk ayında geçen yılın aynı döneme bakarak 125 milyar dolara çıkmış.

Torba kanuna madde koyarak işi çözmeye çalışıyorlar. Bu işlerden hiç anlamayan bir milletvekilini teklif veriyor, ek 70 milyon lira borçlanma istiyor. Bütün bunlar iktidarın umrunda bile değil. Tek adam rejimi Meclis’i çok rahat by-pass ediyor. Hem devleti hem de milleti borçlandırarak bu krizden çıkaracaklarını sanıyorlar. Önlemleri derhal almaları lazım. Artan işsizlik milletin alım gücünü düşürüyor. Kısır döngüye çeviriyor. İşsiz kalan yurttaşlarımıza yeni beceriler kazandıracak kurslara önem vermeliyiz. İş güvencesi vermemiz lazım.

İktidar batan şirketleri kurtarmakla meşgul. Devlet kimsesizlerin kimsesi olmak için vardır.

AK Parti Genel Başkanı artık ne söylediğini bilmiyor. Genel Başkanımız bu ülkede olmayan adalet gelsin diye yürüdü. CHP, bu ülkenin emperyalizme karşı savaşında bulunmuştur. 

Ülkeyi yöneten birileri seçim kaybetmekten bahsediyorsa o işin sonu geliyor demektir. EYT'lilerin sorunu çözülmelidir.