Faik Öztrak: “Hileyi elinde gücü olan yapar”

Faik Öztrak: “Hileyi elinde gücü olan yapar”
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP’nin İstanbul’daki seçimlere usulsüzlük yaptığı yönündeki iddialara tepki göstererek ““Sarayın kibirlisinden, ağzı bozuk bekçisinden başka kimse hile yapmaz...” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul’daki son durum ile ilgili açıklamalar yaptı. Öztrak, seçimin galibinin Ekrem İmamoğlu olduğunun altını çizerek, AKP’nin seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddiaları ile ilgili “Sarayın kibirlisinden, ağzı bozuk bekçisinden başka kimse hile yapmaz” şeklinde konuştu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“YSK süreci haksız hukuksuz zorbalıklarla süreci geciktirmek isteyenlere meydan vermemelidir.”

“Dün Maltepe'de oy sayımını yavaşlatmak için AKP ve MHP'lilerin kargaşa ve kavga çıkardığı tutanakla tespit edilmiş vaziyette. İlçe Seçim Kurulu tarafından hazırlanan bu tutanak kurumların ve sistemin çalışmasının neden önemli olduğunu gösteriyor. Yoksa puslu havaları seven birtakım aç kurtlar milletin iradesini yok etmeye çalışırlar. Siyasette var olmak istiyorlarsa milletle kavga etmeyi bıraksınlar. Tavsiyemiz milletin mesajını kabul etmelidirler.”

“Kendi çıkardığınız yükü vatandaşın sırtına bırakmayın. Yabancı yatırımcıları ülkemize para getirmek için ikna etmeye çalışıyormuş. Ama damadın yaptığı sunumu beğenmemişler. Yatırımcılar seçimle gelip seçimle gitmeyen ülkeye paralarını emanet etmezler.”

“Sarayın kibirlisinden, ağzı bozuk bekçisinden başka kimse hile yapmaz...”

“Tıpkı rahip meselesindeki gibi Beyazsaray karşısında esas duruşa geçmesin diye, devlet tecrübemize dayanarak uyarı yapıyoruz. Seçim artık bitmiştir.”

“İstanbul seçimini artık yeniden kaşımayın. Millete verdiğiniz sözleri tutmaya başlayın. Tencereler boş, millet borç yükü altında!”