Ahmet Hakan'ın soru soracağına yağcılık yaptığı enflasyon sözleri yeniden gündeme geldi: Mehmet Barlas'ın pabucu dama atılmıştı

Ahmet Hakan'ın soru soracağına yağcılık yaptığı enflasyon sözleri yeniden gündeme geldi: Mehmet Barlas'ın pabucu dama atılmıştı
Açıklanan faiz kararından sonra, Ahmet Hakan'ın 5 Ocak 2020 tarihli yayında faiz ve enflasyon hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı konuşma yeniden gündem oldu.

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), faiz kararını açıkladı. Kurul, politika faizini 100 baz puan indirimle yüzde 13 seviyesine çekti. Şahap Kavcıoğlu (Başkan), Taha Çakmak, Mustafa Duman, Elif Haykır Hobikoğlu, Emrah Şener, Yusuf Tuna kararıyla faiz seviyesi açıklandı.

Kararın beklentilerin aksine gelmesiyle birlikte dolar/TL 18 seviyesini aştı.

Banka, geçen yıl eylül-aralık döneminde Cumhurbaşkanı''nın talimatıyla faizi yüzde 19''dan yüzde 14''e düşürmüş, bu kararların etkisiyle dolar kuru 8,30''dan 18 seviyelerine, resmi tüketici enflasyonu yüzde 19''dan yüzde 80''e fırlamıştı.

Açıklanan faiz kararının ardından Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın,5 Ocak 2020 tarihli yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a ekonomiyle ilgili sözleri yeniden gündeme geldi. Erdoğan''a “Faizler indi, enflasyon da iniyor. ekonomide de herhangi olumsuz bir tablo yok hatta tam tersine..” diyen Ahmet Hakan''ın, soru yöneltmemesi de sosyal medyada ‘tartışmalı soru’ olarak alay konusu olmuştu.

Hakan, "Biraz da ekonomiden söz edelim isterseniz" diyerek Erdoğan''a şunları söylemişti:

“Siz sürekli faizin inmesi lazım dediniz. Siz ''faiz inmeli'' dedikçe bunun enflasyonu da indireceğini söylediniz. Siz bunu söyledikçe bütün ekonomi uzmanları ''Bu felaket olur, bu yapılmamalı'' dedi. Ben de onlardan etkilenmiştim. Faiz indi, enflasyon da iniyor... Bu bir süreç, 2008''den beri hep bunu söylüyorsunuz. Gerçekten felaket senaryoları yazdılar. Hatta Merkez Bankası Başkanı direniyordu indirmemek için herkes onu destekliyordu. Halbuki hakikaten faiz indi, enflasyon da iniyor. Ekonomide de herhangi bir olumsuz tablo yok, hatta tam tersine...”

 

İlgili Haberler