Fas Milli Takımı'nda Belhanda krizi

Fas Milli Takımı'nda Belhanda krizi
Afrika Uluslar Kupası için ülkesi Fas Milli Takımı ile kampa katılan Galatasaraylı yıldız Belhanda'nın kriz çıkararak kampı terk ettiği iddia edildi.

Galatasaray'ın hırçın yıldızı Younes Belhanda, Afrika Uluslar Kupası için ülkesi Fas Milli Takımı'nın kadrosuna seçilmişti. Sırtındaki ağrılar gerekçe gösterilerek kadrodan çıkarılan Belhanda'nın takım arkadaşı Abderazak Hamdallah ile kavga ettiği iddia edildi.

Fanatik'te yer alan habere göre, Gambiya ile oynanan ve 1-0 kaybedilen son hazırlık maçında penaltı kullanmasına izin verilmeyen Hamdallah'ın takımın Avrupa liglerinde forma giyen futbolcuları tarafından dışlandığı öne sürüldü. Fas'ta yayın yapan MFM adlı radyo kanalına konuşan gazeteci Gamal Barawi, bazı oyuncuların Hamdallah'ın odasına kasıtlı bir şekilde nargileyle girdiğini ve golcü futbolcunun dışarı çıkmaları yönündeki talebini de reddettiklerini söyledi.

Bir başka Faslı gazeteci Mohamed Al-Magoudi ise Hamdallah'ın kadrodan çıkarılma gerekçesinin altında Galatasaray'ın yıldız ismi Younes Belhanda'nın olduğunu söylerken "Belhanda, antrenmanda Hamdallah'a çok sert bir müdahalede bulundu. Bu müdahale, Hamdallah'ın futbol kariyerini bitirebilirdi. Takım içinde yaşanan gruplaşmada onun yalnızca Hakim Ziyech, Nordin Amrabat ve Karim El Ahmadi bulunuyordu. Teknik direktör Herve Renard da tüm bu yaşananlara göz yumdu." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Gambiya maçında Hamdallah'a penaltıyı kullandırmayan ancak atıştan yararlanamayan Fayçal Fajr'ın dün Instagram hesabından paylaştığı hikayede Fenerbahçe'nin yıldızı Nabil Dirar ile içinde "Bay bay" ifadesinin yer aldığı bir şarkı eşliğinde dans etmesi de büyük eleştirilere neden oldu. Fajr, daha sonra yaptığı açıklamada ise bunun kesinlikle Hamdallah'a bir gönderme olmadığını ifade etti.