Fas ve İsrail'den turizm anlaşması

Fas ve İsrail'den turizm anlaşması
Fas ile İsrail arasında karşılıklı olarak turizm olanaklarının artırılması için anlaşma imzalandı.

Fas ve İsrail'den turizm alanında işbirliği kararı

Fas Ulusal Turizm Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, anlaşmanın, iki ülke arasındaki turistik gezilerin teşvik edilmesi ve karşılıklı turizm ofislerinin tanıtılarak artırılmasının amaçlanıyor.

Açıklamada ayrıca, İsrail''in Tel Aviv kentinden Fas''ın Marakeş kentine gerçekleştirilen ilk direkt uçuşla ülkeye gelen turizm ofisi yetkilileri ile ortak ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında bir dizi toplantılar yapılacağı belirtildi.

İsrail''in El Al ve Israir Airlines hava yolu şirketlerinin dün Tel Aviv''den Marakeş''e ilk düzenli ve direkt uçuşlarını başlattığı bildirilmişti.

FAS-İSRAİL İLİŞKİLERİNDE NORMALLEŞME

Rabat ile Tel Aviv arasındaki düşük düzeyli ilişkiler, 1993''te Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile İsrail arasında imzalanan Oslo Anlaşması''nın ardından başlamış ancak 2. İntifada''nın patlak vermesinin ardından 2002 yılında Fas bu ilişkileri durdurmuştu.

Fas Kralı 6. Muhammed, 10 Aralık 2020''de İsrail ile ilişkilerin "en yakın zamanda" kurulacağını açıklamıştı. Aynı gün dönemin ABD Başkanı Donald Trump, Fas ve İsrail''in, tam diplomatik ilişki kurulmasına yönelik anlaşmaya vardığını açıklamıştı.

İlgili Haberler