Faslı hırsız telefon çalarken yakalandı

Faslı hırsız telefon çalarken yakalandı
Beyoğlu’nda bir kişinin cep telefonunu çaldıktan sonra kaçan Fas uyruklu Şüpheli, güven timlerince yakalandı.

Türkiye'de yabancı uyruklu ve sığınmacıların karıştığı hırsızlık olaylarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul Beyoğlu'nda Hüseyinağa Mahallesi Kemerhatun Caddesi'nde 6 Şubatta görev yapan Güven Timleri, bir şüphelinin kendilerine doğru koştuğunu görerek durdurdu. Şüpheli , polisi görünce elindeki cep telefonunu yere attı.

SARILARAK ÇALDI

Şüpheliyi kovalayan kişileri de durduran polis, kovalamacanın sebebini öğrenmek için kovalayan kişilerle konuştu. Şüpheliyi kovalayan Muhammed K.(26) , şüphelinin kendisine sarılarak cep telefonunu çaldığını belirtti. Bunun üzerine durdurulan ve Fas uyruklu olduğu öğrenilen şüpheli Oussama B. (24) gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜLERDE TESPİT EDİLDİ

Muhammed K.'nın ifadelerinden yola çıkarak araştırma yapan polis, olayın gerçekleştiği noktadaki güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Görüntülerde şüphelinin telefonu çaldığı tespit edildi.

HER 5 GAPSÇIDAN 1’i YABANCI

Esenyurt’ta geçtiğimiz ay Suriye uyruklu bir kişiye ait döviz bürosunda Fas ve Filistin uyruklu kişiler arasında yaşanan kavgayla tekrar gündeme gelen sığınmacı ve yabancı uyruklu suç olaylarında emniyet verilerinin ortaya koyduğu istatistikler dikkat çekiyor. Verilere göre, her 5 gasp olayından birisi yabancı uyruklu kişiler tarafından gerçekleştirildi.

Günde ortalama 7 gasp olayının yaşandığı İstanbul’da, gerçekleşen 2 bin 483 gasp olayının yüzde 18.7’sini yabancı uyruklular gerçekleştirildi.