Fatih Altaylı: O zaman da AK Parti iktidardaydı şimdi de iktidarda. Ne zaman esir düştük, ne zaman işgal edildik?

Fatih Altaylı: O zaman da AK Parti iktidardaydı şimdi de iktidarda. Ne zaman esir düştük, ne zaman işgal edildik?
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkacağız” sözlerine ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşe yazısında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Altaylı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ülkemizi bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkartacağız" sözlerine ilişkin kaleme aldığı yazısında, "Bir kurtuluş savaşı olması için, esir düşmüş olmak, işgal edilmiş olmak gerekiyor. İyi de bu işgal ve esaret ne zaman gerçekleşti!" dedi.

İktidarın, Kurtuluş Savaşı tanımını değiştirip yerine “Milli Mücadele" kavramını getirmek istediğini belirten Altaylı, “Şimdi ise yeniden Kurtuluş Savaşı’na döndüler. Ancak Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğindeki Kurtuluş Savaşı’na değil, kendi yürüttükleri “Ekonomik Kurtuluş Savaşı"na.” dedi.

Altaylı, "2003, 2004, 2005, 2006, 2007 gayet iyiydi. 2008 teğet geçmişti. 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 de gayet iyiydi. “ diyerek güçlü bir iktidarın var olduğunu belirtti. Her şey kontrol altındaydı diyen Altaylı, “O zaman da, AKP iktidardaydı, şimdi de AKP iktidarda. Ne zaman esir düştük, ne zaman işgal edildik?" dedi.

“Her şeyin yerli ve milli olmasıyla övündüğümüz bir ortamda kim bu işgalciler?” diye soran Altaylı, “Havalimanlarımızı, yollarımızı, hastanelerimizi, bankalarımızı, silah fabrikalarımızı, üretim tesislerimizi ne zaman ele geçirdiler? Etkili ve yetkili iktidarımız nasıl oldu da bu işgalin farkına varamadı? Nasıl boş bulundular da bu hale düştük?” diye sordu.

Altaylı, tecrübeli, bilgili, bilgili, donanımlı bir iktidar döneminde bu işgalin bu esaretin akıl alır gibi olmadığını aktardı. Altaylı bir kurtuluş savaşı veriliyorsa işgalcilerin kim olduğunu da sordu.

Altaylı, “İşin kötüsü elimizde bir rahip falan da kalmadı ki, takas edip vakit kazanalım.” dedi.

İlgili Haberler