Fatih Altaylı’dan Hilal Kaplan’a ağır sözler

Fatih Altaylı’dan Hilal Kaplan’a ağır sözler
Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan’ın Habertürk’e yönelik FETÖ açıklamalarıyla ilgili konuştu. “Bunlar gazeteci değil, operasyon elemanı” diyen Altaylı, “Geçmişin çok ağır FETÖ’cülerinin aynı FETÖ’nün o dönem uyguladığı taktiklerle Habertürk’e saldırması arkasında yine herhalde FETÖ hesabı var" dedi.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, TV5’te Hasan Basri Akdemir ile Mustafa Deniz’in sunduğu “4. Güç” programına katıldı.

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan’ın Habertürk’e yönelik FETÖ açıklamalarıyla ilgili konuşan Altaylı şunları ifade etti:

“GAZETECİ DEĞİL OPERASYON ELEMANI”
“Doğrusu anlamak mümkün değil. Geçmişin çok ağır FETÖ’cülerin aynı FETÖ’nün o dönem uyguladığı taktiklerle Habertürk’e saldırması arkasında yine herhalde FETÖ hesabı var. Bunlar aynı taktikleri FETÖ çatısı altında denediler. Şimdi başka bir şekilde yapıyorlar. Sonuçta kendi fikirleri olmayan, gazeteci olmayanlar. Gazetecilik mesleğinin ne olduğunu bilmeyenler. Aslında gazeteci değil operasyon elemanı olarak kullanılan bu tiplerle.

“TOPLUM NEZDİNDE ETKİLERİ YOK”
Bunlar aslında toplum nezdinde de etkileri olmayan tipler. Yine FETÖ’nün bir hesabı var diye düşünüyorum. Bunlar; Türkiye’ye ait olmadığı çok net olan hangi istihbarat örgütünün elemanı oldukları belli olmayan tipler.

“İYİ GAZETECİ DEĞİLSİNİZ”
İyi gazeteciler olmazsa sanki kendileri o boşluğu dolduracağını sanıyor. Biz burada olmasak da ben bugün trafik kazasında ölmüş olsam da siz iyi bir gazeteci olamayacaksınız. Sizin iyi gazeteci olmak, başarılı gazetecilik yapmak önündeki engel ben değilim. Kendinizsiniz çünkü bağımsız değilsiniz.

NE OLMUŞTU?
Habertürk'te yayımlanan “Enine Boyuna” programına katılan Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan , moderatör Hülya Hökenek, gazeteci İsmail Saymaz, gazeteci Fatih Altaylı ve Habertürk'ü hedef FETÖ’cü olmakla suçlamış.

Bunun üzerine sosyal medya hesabından paylaşım yapan Altaylı, "En güçlü zamanında biz bu manşetleri atarken Taraf'ta fetö kıçı yalayanlarla muhatap olmayacağız elbette" ifadelerini kullanmıştı.