Fatih Camii'nde çevre düzenlemesi skandalı

Fatih Camii'nde çevre düzenlemesi skandalı
Fatih Camii'nde yapılan son çevre düzenlemesi kapsamında cami avlusunda yapılan çalışmada çınar ağaçlarının söküldüğü görüldü.

İstanbul'un fethinin ardından Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Fatih Camii ve Külliyesi'nde 2007 yılında başlayan restorasyon çalışmaları 2012 yılında tamamlandı.

5 yıllık restorasyon çalışmasının ardından ibadete açılan caminin bahçesinde de çalışmalar aralıklarla devam etti. Son ‘avlu düzenlemesi’ ile birlikte; devasa çınar ve şadırvan avlusundaki asırlık servi ağaçlarının söküldüğü gözlendi.

Sözcü'den Seda Önceler'in haberine göre, CHP'li İBB Meclis Üyesi M.Berke Merter, restorasyon tartışmasını İBB Meclisi'nde gündeme getirdi.

Restore edilen Fatih Camii'nin betonlaşan son durumunu gösteren fotoğraflarla birlikte İBB Meclis Başkanlığı'na soru önergesi veren Merter, bahçedeki devasa çınar ağaçlarının şadırvan avlusundaki asırlık servi ağaçlarının nasıl kesildiğini sordu.

Merter “Geçmişten günümüze kalan değerli yapıların restore edilmesi çok güzel, bunlara sahip çıkmamız çok önemli.  Ama restore edilirken kelime anlamında olduğu gibi eski durumundaki halini, güzelliğini, estetiğini koruyabiliyor musunuz? Yakın zamanda Yılmaz Yapı ve Fatih Belediyesi tarafından restore edilen Fatih Camii'ne baktığımızda avludaki betondan bir çöl yaratıldığını görüyoruz” dedi.

İlgili Haberler