Fatih Karagümrük, Erzurumspor'u gole boğdu

Fatih Karagümrük, Erzurumspor'u gole boğdu
Süper Lig’in 7. haftasının ilk gününde Fatih Karagümrük ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaştı. Karagümrük, rakibini 5-1 mağlup ederek 3 panı alan taraf oldu.

Süper Lig’in 7. haftasında Fatih Karagümrük kendi evinde Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u konuk etti. 

Karşılaşmanın ilk dakikasında Karagümrük net bir fırsatı değerlendiremedi. Erzurumspor savunmasının çıkarken kaptırdığı top sonrası Badou Ndiaye ceza alanı ön çizgisinden şutunu çekti, yerden giden top direğin dibinden auta çıktı.

Karagümrük 11. dakikada golü buldu. Rakip ceza alanı çevresinde iyi paslaşan Karagümrük'te Alassane Ndao'dan topu alan Badou Ndiaye, sağ çaprazdan çok sert vurdu ve kaleci Farnolle'un üzerinden geçen top ağlarla buluştu

Dakikalar 24'ü gösterdiğinde Karagümrük penaltı kazandı.  Karagümrük akınında Zukanovic'in kafayla içeri doldurduğu topa Sobiech hareketlendi. Bu sırada Mina'nın arkadan müdahalesiyle yerde kaldı ve Fırat Aydınus tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.Penaltıyı kullanan Biglia, Farnolle'un soluna doğru çok sert vurdu. Farnolle köşeyi doğru tahmin etse de topu çıkaramadı.

31. dakikada Karagümrük'ün sol kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrası ceza alanı ön çizgisinde topu alan Balkovec, orta-şut karışımı bir vuruş yaptı. Top direğin dibinden dışarı gitti.

38. dakikada Sol kanattan gelişen Erzurumspor atağında Hamroun pasını çıkardı, İbrahim Akdağ'ın ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Viviano'dan dönen topu kale önündeki Ricardo Gomes tamamladı. Fırat Aydınus pozisyonu detaylı bir şekilde inceledikten sonra golden önceki pozisyonun başında Ricardo Gomes'in topu koluyla kontrol ettiğini belirterek golü iptal etti. 

İlk yarının uzatma anlarında Karagümrük, Biglia'yla sol kanattan bir serbest vuruş kullandı. Kale alanına doğru ortalanan topa Zukanovic kafayı vurdu, top az farkla yandan auta çıktı.

45+2. dakikada hızlı gelişen Karagümrük atağında Sabo'nun pasıyla savunma arkasına sarkan Aatıf, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Kaleci Farnolle topu kornere çeldi.

Karagümrük, 45+4. dakikada farkı 3'e çıkardı. Biglia sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda yerden pasını gönderdi. Ön direkte kendisini unutturan Badou Ndiaye, Leo'dan sıyrıldı ve çaprazda bomboş durumda yaptığı vuruşla topu bir kez daha ağlara yolladı. 

İlk yarı, Karagümrük'ün 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 

İKİNCİ YARI

Erzurumspor, 57. dakikada net bir fırsatı kaçırdı. Sağ kanattan gelişen Erzurumspor atağında İbrahim ortaladı, penaltı noktası üzerinden Donald'ın kafa vuruşunda Viviano topu güçlükle çıkardı.

61. dakikada Erzurumspor yine etkili geldi. Ceza alanı ön çizgisinde topla buluşan Obertan'ın sert şutunda top az farkla yandan auta çıktı.

64. dakikada sol kanattan gelişen atakta Leo Schwechlen ortaladı, arka direkte hareketlenen Emrah Başsan rakibine faul yapınca top Karagümrük'e geçti.

Karagümrük, 71. dakikada bir gol daha buldu. Etkili paslarla rakip ceza alanına giren Karagümrük'te Sabo'dan pası alan Alassane Ndao, sağ çaprazdan çok sert vurdu. Farnolle'ün müdahalesine rağmen top diğer köşeden ağlara gitti

Karagümrük, 90. dakikada bir gol daha buldu. Paslaşarak çıkan Erzurumspor'da Leo Schwechlen sol kanattan ortaladı, arka direkteki Ricardo Gomes iyi yükseldi ve şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı ve skoru 5-0'a getirdi. 

Erzurumspor ise maçın son anlarında bir gol buldu. Savunmadan gönderilen uzun topla Brahim Darri sol kanattan ceza alanına girdi ve açıyı kaybedince topu geriye çıkardı. Ceza alanı ön çizgisindeki Erik Sabo'nun vuruşunda savunmanın müdahale edemediği top ağlarla buluştu

Karşılaşma Karagümrük'ün 5-1'lik galibiyeti ile sona erdi.