Fatih Portakal: "AKP'nin kara lekesi olarak arşivde kalacak"

Fatih Portakal: "AKP'nin kara lekesi olarak arşivde kalacak"
Gazeteci ve Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, ABD ile AKP arasındaki anlaşmaya ve Trump tarafından gönderilen mektuba gereken cevabın verilmemesine çok sert tepki gösterdi.

ABD ile Türkiye heyetleri arasında gerçekleşen görüşmede, Barış Pınarı Harekatı'na 5 gün ara verilmesi ve PKK/PYD'li teröristlerin bu sürede güvenli bölgeyi terk etmesine karar verilmişti.

Gazeteci ve Fox TV spikeri Fatih Portakal, ABD ile AKP arasındaki Barış Pınarı Harekatı'na yönelik mutabakat ve Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektuba yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Alınan kararla ABD'nin Türkiye'yi istediği şekilde yönetebildiğini kanıtladığını savunan Portakal, Türkiye'nin de kısa bir süre sonra güvenli bölgeyi terk etmek zorunda kalacağını öne sürdü.

Portakal ayrıca, Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektubu da 'Kara leke' olarak değerlendirdi.

Fatih Portakal'ın Twitter adresinden yaptığı paylaşımlar şöyle:

"TÜRKİYE'YE KABULLENMEK DÜŞTÜ"

"Ne mi oldu? Oyun kurucular ABD ve Rusya anlaşmış. Türkiye’ye de kabullenmek düştü. ABD’lilerle, 8 saatlik Ankara ziyaretinde arabuluculukları sayesinde kabul edilmese de ateşkes sağlandı. Trump’ın dediği oldu. İktidar ise anlaşma diyerek kendini kurtarmaya çalıştı.

Kim, ne elde etti? Bariz kazanan her telde oynamasını bilen Rus diplomasisi ve stratejisi oldu. Sonra Esad... Rusya sayesinde daha da güçlendi, yerini sağlamlaştırdı. Önümüzdeki birkaç ay içinde kaybettiği Kuzey Suriye topraklarına döneceği aşikar. Normal olan da bu.

"ABD'NİN TÜRKİYE'Yİ İSTEDİĞİ GİBİ YÖNETEBİLECEĞİ ORTAYA ÇIKTI"
 
ABD’ye gelince. Kaybetti. Güvenilmez olduğunu bir kez daha gösterdi. Türkiye’yi de istediği gibi yönetebileceği ortaya çıktı. Bölgede gücünü Rusya’ya kaptırdı. Ama belli ki, Suriye’den çıkmayacaklar. Terör örgütünü koruyup kollamaya devam edecekler.

"ABD, TÜRKİYE'Yİ KANDIRMAYA DEVAM EDECEK"

Türkiye.bir harekat varmış, bir harekat yokmuş konumunda.Güvenli bölge şu an için kazanım. Bir de ABD yaptırımlarından kurtuldu.Olan yaptırımlar da kalkacak. YPG ağır silahlarını bırakakacak. Güneye inip orada olmaya devam edecek. Yani ABD, Türkiye’yi kandırmaya devam edecek.

"TÜRKİYE GÜVENLİ BÖLGEYİ TERK ETMEK ZORUNDA KALACAK"

Ve bir süre sonra Türkiye güvenli bölgeyi istemese de terk etmek zorunda kalacak. Çünkü Esad güçleri o topraklara geri gelecek. Membiç, Ayn el Arap ve Kamışlı da olduğu gibi Rasulayn ve Talapyad’a ama PYD ile ama onsuz bayrağını dikecek. Türkiye’ye de oradan çekilmek düşecek.

Aksi tutum Türkiye’yi işgalci durumuna düşürecek. Zaten oyun kurucular da buna müsaade etmeyecek.

"AKP İKTİDARI OMURGASIZ DIŞ SİYASETİ TERK ETMELİ"

Türkiye, Esad’ı yok saymayı sürdürdükçe kaybeden, itibarı zedelenen ülke durumunda olacak. AKP iktidarı, stratejisiz, omurgasız ve boş sözlerle yapılan dış siyaseti artık terk etmeli. Eğer aynı kafa ile gidecek olursa netice yine hüsran olacak.

"MEKTUP, AKP'NİN KARA LEKESİ OLARAK ARŞİVLERDE DURACAK"

Trump tarafından söylenen tonca saygısız söz ve o mektupta yazılanlarsa hafızalardan hiç silinmeyecek. AKP’nin kara lekesi olarak arşivlerde duracak. Umarım, 13 Kasim’da Erdoğan bu kişi ile buluştuğunda bu kulaklar dostum kelimesini duymaz! Ama one yazık ki o da olacak...Bitti