Fatih Portakal Diyanet'e neden hakkını helal etmediğini açıkladı

Fatih Portakal Diyanet'e neden hakkını helal etmediğini açıkladı
Cemevlerinin barınma ihtiyacı olan öğrencilere açıldığı bilgilerini paylaşan Fatih Portakal, Ali Erbaş’a atıfta bulunarak, “Sizin hakkınıza düşen vergimin 1 kuruşunu dahi helal etmiyorum" dedi.

Yüksek kira ve yurt yokluğundan barınma ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrenciler isyan etmişti. Alevi Vakıflar Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan, kendilerine bağlı 73 Cemevini, barınma ihtiyacı olan öğrencilere açtıklarını söyledi. Cemevlerindeki misafirhanelerde 400''le 700 kişi arasında öğrenciye barınma imkanı sunabileceklerini belirten Doğan, aynı zamanda hiçbir ücret talep etmeden aşevlerinde pişen yemekleri de paylaşacaklarını söyledi.

"400''LE 700 ARASINDA ÖĞRENCİYE HİZMET VEREBİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Doğan, "Her cemevimizde misafirhane olarak kullanılan 5-10 kişinin kalabileceği yerler mevcut. Bunu da hesapladığımız zaman 400’le 700 kişi arasında öğrenciye hizmet verebileceğimizi düşünüyoruz. Bütün kurumların duyarlı davranmasını ve öğrencilerimizin mağdur edilmeden üniversite hayatlarına devam etmelerini arzu ediyoruz." dedi. 

"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Bu bilgileri sosyal medya hesabından paylaşan Fatih Portakal, “Duydunuz mu @DIBAliErbas @diyanetbasin? Sizlerse siyasi korunma zırhı altında şatafat ve koşulsuz biat içinde yaşamaya devam edin? Sizin hakkınıza düşen vergimin 1 kuruşunu dahi helal etmiyorum. Bilinsin diye yazdım." diye aktardı. 

 

İlgili Haberler