Fatih Portakal durdu durdu bombayı patlattı. Şöhreti bırakıp Seferihisar’da inzivaya çekilmişti

Fatih Portakal durdu durdu bombayı patlattı. Şöhreti bırakıp Seferihisar’da inzivaya çekilmişti
Gazeteci Fatih Portakal, CHP belediyelerinde yaşanan grevlerle ilgili çarpıcı bir paylaşımda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Portakal, “Tuhaf olan ülkede genel greve gidebilmek bugünün Türkiye’sinde neredeyse imkansız. İzin çıkmaz. Ama muhalefet belediyesi ise grev hakkdır” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da bazı ilçe belediyelerinde son aylarda peş peşe alınan grev kararları dikkat çekti.

FOX TV’nin eski Ana Haber sunucusu, gazeteci Fatih Portakal sosyal medya hesabı Twitter’dan belediyelerde yaşanan grevlerle ilgili paylaşımda bulundu. Portakal paylaşımda, “Grev, Anayasal bir haktır. Verilmez kullanılır. Tuhaf olan ülkede genel greve gidebilmek bugünün Türkiye’sinde neredeyse imkansız. İzin çıkmaz. Ama muhalefet belediyesi ise grev hakkdır. Grevde bile: genel grev, yerel grev durumları. Çelişkiler ülkesiyiz!” dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul''da son haftalarda bazı ilçe belediyelerinde işçiler, toplu iş sözleşmesi süreçlerinin tıkanması üzerine grev karar aldı.
İlk olarak Kadıköy Belediyesi işçileri grev hakkını kullanmıştı. Grev, belediye ile sendika genel merkezi arasında varılan anlaşmanın ardından sona erdi.
Bunu takiben Maltepe Belediyesi''nde işçiler 23 Şubat''ta greve çıktı.
Kartal, Ataşehir ve Beşiktaş''ta ise belediye binalarının girişine grev kararı asan işçiler, anlaşma sağlanamaması durumunda Mart ayında greve çıkacaklarını duyurdu.

İlgili Haberler