Fatih Portakal iktidar cephesinin şimşeklerini üzerine çekti

Fatih Portakal iktidar cephesinin şimşeklerini üzerine çekti
Gazeteci Fatih Portakal, 17-25 Aralık sürecinde istifa eden bakanlardan olan Erdoğan Bayraktar’ın gündem yaratan çıkışını değerlendirdi.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık sürecine dair gündem yaratan açıklamalarına siyaset ve medya dünyasından çarpıcı değerlendirmeler geliyor.

Bayraktar’ın “Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur!” sözlerine bir yorumda gazeteci Fatih Portakal’dan geldi.

Portakal, konu ile ilgili haberi alıntılayıp yaptığı paylaşımında, “Hepsinin doğru olduğu konusunda milletin çoğunluğunun kanımca kuşkusu yoktu zaten!!!” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, Bayraktar’ın açıklamalarının itiraf niteliğinde olduğunu belirtmişti.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da, Bayraktar''ın “itirafta bulunduğunu” belirterek, şunları söyledi:

“Hakkımdaki iddialar ‘doğru’ diyor ama bir şey daha söylüyor. ‘Bende para yok'' diyor. Peki, o dönem para alanlar, evinden para çıkanlar, ayakkabı kutusundan çıkan paralar, ‘Oğlum sıfırlayabilir misin'' diyenler yargılandı mı? Hayır.

Bu iddiaları, delilleri suçlular ortaya koysa da onların suçluluğunu ortadan kaldırmaz. Eğer dün bu rüşvetin, yolsuzluğun üzerine gidebilseydik bugün Ticaret Bakanı kendi şirketinden bakanlığa mal satmazdı. Satsaydı da yargılanabilirdi.”

“SORGULAMALIYIZ ÇÜNKÜ TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI VAR”

17-25 dönemindeki yapılan operasyonlarındaki ülkenin geleceği açısından bir hayli önemli olduğunun altını çizen Başarır, “Bugün rüşveti, yolsuzluğu yargılayamıyorsak o gün ayakkabı kutularından çıkan paranın hesabını veremeyenler yüzündendir. ABD''de yargılanan Rıza Zarrab''ı aklayanların bugün bir kez daha toplumun karşısına çıkmaktadırlar. Zarrab''ı aklayanlar; para, saat alanlar bir kez daha toplumun karşısına çıkmıştır. Rüşvet, irtikap, kara para; bunlar sorgulanmalıdır. Sorgulamalıyız. Çünkü tüyü bitmemiş yetimin hakkı var”

İlgili Haberler