Gezi Davasına bakan hakimin eşi FETÖ’cü çıkmıştı. Fatih Portakal son dirsek temaslarını açıkladı

Gezi Davasına bakan hakimin eşi FETÖ’cü çıkmıştı. Fatih Portakal son dirsek temaslarını açıkladı
Gazeteci Fatih Portakal, Gezi Davasına bakan hakimin FETÖ’cü çıkan eşinin dirsek temaslarını açıkladı

Gezi Parkı Davası''nın hakimi Murat Bircan’ın AKP’den aday adayı olduğu ve eşinin de FETÖ itirafçısı olduğu birçok kişinin ismini verdiği ortaya çıkmıştı.

Gazeteci Fatih Portakal, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Portakal, hakim Bircan’ın eşiyle ilgili “Kendini kurtarmak için itirafçı olmuş. Kanımca bunlar hala dirsek temasında” ifadelerini kullandı.

Portakal paylaşımında, “Eğlenceli bir ülke olduk. Kavala’nin hakimi bildiğin AKP’li, sülale boyu AKP’liler. Eşi ise iddia o ki bildiğin FETÖ’cü sonradan kendini kurtarmak için itirafçı olmuş. Kanımca bunlar hala dirsek temasında” dedi.

NEOLMUŞTU?

2013''teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar çıktı. Mahkeme, Osman Kavala''ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman''a da 18’er yıl hapis cezası verildi.

Gezi Parkı Davası''na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi''nin üye hakimlerinden Murat Bircan''ın Samsun''da AKP’den milletvekili aday adayı ve Bafra Belediyesi''nde yönetici olduğu, iki yıl önce avukatlıktan yargıya geçtiği ortaya çıkmıştı.

Gazeteci İsmail Saymaz’da Bircan''ın hemşire eşi Arzu''nun FETÖ''cü olduğu, 15 Temmuz''dan iki hafta sonra alınan ifadesinde itiraflarda bulunduğunu açıklamıştı.

İlgili Haberler