Fatih Portakal kendi pandora kutusunu açtı. Mehmet Cengiz sinir krizleri geçirecek

Fatih Portakal kendi pandora kutusunu açtı. Mehmet Cengiz sinir krizleri geçirecek
Gazeteci Fatih Portakal, Pandora Belgeleri‘ne göre edindiği serveti vergiden kaçınmak için Britanya Virjin Adaları’na aktardığı iddia edilen iktidarın gözde müteahhitlerinden Mehmet Cengiz ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Mehmet Cengiz sinir krizleri geçirecek

Pandora Belgeleri‘ne göre, AKP’den aldığı tartışmalı ihalelerle bilinen Mehmet Cengiz edindiği serveti vergiden kaçınmak için Britanya Virjin Adaları’na aktardığı iddia edilmişti.

Fatih Portakal’da adı belgelerde geçen Mehmet Cengiz ile ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Portakal paylaşımında, “Hatırlayın millete küfreden kişiydi bu! İddia edilen paraları mı yurtdışına uçurmayacak? Buna hiç şaşırmadım. Gelsin sıradaki! #PandoraBelgeleri #PandoraPapers” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU:

Cengiz Holding, Türkiye kamuoyunda anahtar teslim ihaleler, silinen vergi borçları ve teşviklerle biliniyor. 17-25 Aralık rüşvet operasyonu tapelerinde vatandaşa ettiği küfürle hatırlanan patron Mehmet Cengiz, AKP döneminde kamudan aldığı ihalelerle servetini katladı. Forbes Türkiye’nin 2020 yılında yayınladığı “en zenginler” listesine göre Cengiz Holding’in hak sahiplerinin toplamda en az 2,2 milyar dolarlık serveti bulunuyor. Ancak Türkiye’de iktidarın sağladığı olanakları sonuna kadar kullanan Mehmet Cengiz, iş bu serveti değerlendirmeye geldiğinde soluğu vergi cennetlerinde alıyor.

PANDORA PAPERS’DA ÖNE ÇIKAN İSİMLERDEN BİRİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eski Başbakan Binali Yıldırım, iş insanı Mehmet Cengiz’le birlikte Panama Papers yayınlandığı dönemde vergiden kaçınmak için kurduğu offshore şirketlerle gündeme gelen Mehmet Cengiz, Pandora Papers sızıntılarında da öne çıkan isimlerden biri oldu.

“ADI GEÇEN ŞİRKETLERLE İLGİM YOK”

Mehmet Cengiz, DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada, Panama Papers sızıntılarında adının geçtiği şirketlerle şu anda ilgisinin olmadığını savundu. MEFA Cengiz dışında kullandığı bir offshore şirketi daha olduğu bilgisini veren Cengiz, yurtdışındaki şirket ya da taşınmazlarını Türk makamlarına bildirmekle ilgili yasal bir zorunluluğu olmadığını vurguladı.

İlgili Haberler