Fatih Portakal’dan belediyelerin yardım kampanyalarının FETÖ PKK’ya benzetilmesine sert tepki

Fatih Portakal’dan belediyelerin yardım kampanyalarının FETÖ PKK’ya benzetilmesine sert tepki
Adana Belediyesi Sahra Hastanesi kurmuş, Mersin’de ise belediye ücretsiz ekmek dağıtımı yaptı. Bu yardım faaliyetlerine ilişkin açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bu tür teşebbüsler özellikle FETÖ PKK gibi örgütler tarafından denenmiştir” ifadelerini kullanmıştı. Bunu eleştiren FOX Haber sunucusu Fatih Portakal, “Bu yardımlar iktidar partisinin kimyasını bozmuş gibi” dedi.

ADANA’DA SAHRA HASTANESİ KURULDU

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, korona virüsle mücadele kapsamında bir sahra hastanesinin kurulduğunu açıklamış ve "Şu anda hastanelerimizde yatak konusunda bir sıkıntı yok. Ama her türlü adıma hazırlıklı olmak için elimizi taşın altına koyduk. Doktorlarımız ve sağlık personelimizle talep edildiğinde göreve hazırız" ifadelerini kullanmıştı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ise ücretsiz ekmek dağıtım kararı almış ancak bu faaliyetin İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandığını duyurmuştu.

“BU TEŞEBBÜSLER FETÖ PKK TARAFINDAN DENENMİŞTİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yardımlarla ilgili olarak, "CHP'li belediyeler ne yapıyor: Bakanlıkları, valiliği hiçe sayarak kendi başlarına yardım toplamaya ekmek dağıtmaya hastane kurmaya çalışıyorlar. CHP'li belediyelerin salgınla mücadele kurallarını hiçe sayarak giriştikleri show yapmaktır. Bu tür teşebbüsler özellikle FETÖ PKK gibi örgütler tarafından denenmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

fatih-portakal-001.jpg