Fatih Portakal'dan fondaş medyaya gazetecilik dersi

Fatih Portakal'dan fondaş medyaya gazetecilik dersi
Gazeteci Fatih Portakal, Türkiye’de bazı basın yayın kuruluşların ABD merkezli vakıf Chrest Foundation’dan toplamda yüz binlerce dolarlık hibe desteği aldığı açıklamasına çarpıcı bir yorumda bulundu. Portakal, “Özgür gazetecilik adına fonlanma iddiası gölge düşürmez mi? Düşürür elbet. En iyisi çöpsüz üzüm olmak” ifadesini kullandı.

Bu sözlerinin ardından bakalım kimler fonculara destek çıkacak

ABD merkezli vakıf Chrest Foundation’nın, Türkiye’de bazı basın yayın kuruluşlarına toplamda yüz binlerce dolarlık hibe desteği aldığını açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

Türkiye’den kritik kuruluşların yer aldığı listenin başında ise gazeteci Ruşen Çakır’ın kurduğu Medyascope adlı haber sitesi,  Serbesiyet ve 140Journos da yer aldı.

Açıklamanın ardından siyaset, iş ve medya dünyasından birçok isim özellikle sosyal medya hesaplarından birbirinden çarpıcı yorumlar yapıldı.

O yorumlardan biri de gazeteci Fatih Portakal’dan geldi. Portakal sosyal medya hesabından peş peşe yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere verdi:

“Düşününce, yabancı bir vakıf veya vakıfların gazetecileri fonladığı iddiası mesleğe uygun bir eylem değil. Varlığını sürdürdürebilmek için reklam alırsın ama fonlanmak etik degil. Acaba kim, kimi buluyor? Onlar mı gazetecileri, gazeteciler mi onları?”

“Bireysel özgür gazetecilik adına fonlanma iddiası gölge düşürmez mi? Düşürür elbet. En iyisi çöpsüz üzüm olmak, sadece hesabı kendine verebilmek. Özgür yayın için ne yabancıların fonlaması ne iktidarlar tarafından desteklenmeye ihtiyaç var. İşini ne için yaptığın önemli!”

İlgili Haberler