Fatih Portakal’dan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e flaş davet

Fatih Portakal’dan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e flaş davet
Gazeteci Fatih Portakal, ‘Haber bültenleri yorum yapmadan sunulabilir’ diyen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’i davet ederek; ‘Keşke anahaberime konuk olsa’ dedi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, şimdiye kadar aldıkları kararlarda kimseden emir gelmediğini belirtirken, Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın talimatı olması durumunda ne yapacaklarını “Talimat ve telkinlerini emir telakki eder, başımızın üstüne deriz” diyerek açıkladı.

Şahin haber bülteni sunucularını ise, “Eğer böyle devam ederse, kanunda yeri var, bu konuda yeni bir karar alırız. Haber bültenleri yorum yapmadan, haber bülteni şeklinde sunabilirler. Bunu yapmamamız için lütfen taraflı davranmayın” diye uyardı.

Fox TV Ana Haber sunucusu Gazeteci Fatih Portakal, RTÜK Başkanı Şahin’in bu sözlerini eleştirdi. “Gazetecilikte yüksek lisans yapmış birinin bu cümleleri kurması üzücü.” diyen Portakal, “RTÜK Başkanı anahaberime keşke konuk olsa” dedi.

Twitter hesabından çağrı yapan Portakal, şunları söyledi:

“Gazetecilikte yüksek lisans yapmış birinin bu cümleleri kurması üzücü. Emirle yorumlara yasak gelse bile -ihtimal vermiyorum- bu kez mimikler jestler devreye girer. Her şekilde kendimi ifade edebilirim. @rtukkurumsal başkanı anahaberime keşke konuk olsa…”

portakal-002.jpg

İlgili Haberler