Fenerbahçe gol oldu yağdı

Fenerbahçe gol oldu yağdı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Partizan mücadelesinin ardından ileri uçtaki kadro denemelerine, Mol Fehervar karşısında da devam etmeye kararlıydı.
Portekizli hoca ilk 11’de Zajc yerine Pelkas, Henrique yerine İrfan Can ve ileri uçta Valencia yerine Serdar Dursun’a görev vermişti.

YİNE TEMPOLU VE BASKILI BAŞLANGIÇ
Fenerbahçe her zaman olduğu gibi karşılaşmaya tempolu başladı. Partizan maçında 2. dakikada Valencia’nın şok presi sonucu golü bulan Kanarya, Mol Fehervar kalesine 4. dakikada yaptığı akında İrfan Can’la gole yaklaştı. Rossi’nin ortasında İrfan’ın vuruşu auta gitti.

OSAYI KORKUTTU
Kampın ve tüm hazırlık maçlarının gözde ismi Bright Osayi-Samuel, karşılaşmanın başında yaşadığı üst üste iki sakatlık sonrası yürekleri ağızlara getirdi. Nijeryalı oyuncu riske edilmeyip yerine 30. dakikada Novak oyuna dahil edildi.
Maçın ilk 20 dakikalık diliminde Fenerbahçe, Mol Fehervar ataklarına Ferdi ve Kim Min Jae’nin etkili müdahaleleri ile karşılık verdi.

BRUMA’DA ÖNCE HAYALKIRIKLIĞI…
İlk yarının ortalarına kadar geçen süreçte sahanın en iyi isimleri arasında Fenerbahçe için İsmail Yüksek’i de saymak mümkündü. İsmail net şekilde, “Ben bu sezon iyi bir alternatif olabilirim, göreve hazırım” mesajı verdi.
Bruma ise ilk etapta maçın başında takımın düşüşe geçen yıldızıydı. İleri uçlara giden yolda topla buluşmaları sık sık hayalkırıklığı ile sonuçlandı.

ASİST: İRFAN CAN, GOL: SERDAR DURSUN
Dakikalar 37’yi gösterirken hızla gelişen Fenerbahçe atağında o ana dek eleştirilerin odağında olan Bruma ve İrfan Can’ın paslaşmaları, İrfan’ın son çizgiye inip topu içeriye çevirmesi ve Serdar Dursun’un vuruşu ile golle sonuçlandı: 1-0.
Fenerbahçe’nin ilk yarın bitimine doğru bulduğu bu gol, devre sonuna dek oyunu daha da iyi domine etmesini sağladı.

ROSSI TAKSİMETREYİ AÇTI!
Geçen sezon skora yaptığı katkı ile dikkat çeken Diego Rossi, dakikalar 43’ü gösterirken Ferdi’nin şık ortasında etkileyici bir vuruşla Fenerbahçe’nin Mol Fehervar karşısında farkı artımasını sağladı: 2-0. İlk 45 dakika bu skorla tamamlandı.

VALENCIA FARKI ARTIRDI
İkinci devrede sahaya Valencia ve Zajc ikilisini yerleştiren Jorge Jesus, daha sonra da değişikliklerini sürdürdü.
Maçın 61. dakikasında yine Rossi ile başlayan atakta, Lincoln Henrique son çizgiye inip klasını konuşturdu ve Valencia’nın topu ağlara yollamasını sağladı: 3-0.

DİP ÇİZGİ TAKTİĞİ İŞE YARIYOR
Teknik direktör Jorge Jesus’un topu dip çizgiye indirip fişi oradan çektirme alışkanlığı tam 2 kez çalıştı bu maçta…
Birinde İrfan, diğerinde Rossi + Lincoln aynı aksiyonu aldı. Üzerine ekstra düşüldüğü belli bu taktiğin...
Maçtaki rakipten bağımsız şekilde bu noktanın altını çizmekte fayda var.

RESİTAL YARIM KALDI
Mol Fehervar karşısında oyuna Arda Güler ile Emre Mor’un dahil olması sonrası, Fenerbahçeliler yeniden resital izlemeye başladı.
Ancak Emre Mor, kendisine yapılan sert müdahale sonrası 70. dakikada oyun dışında kaldı.

OYUNU DOMİNE ETTİLER
Kalan dakikalarda yine oyunun hakimi olmaya ve maçın akışını yönlendirmeye devam eden Fenerbahçe, sahadan 3-0 galip ayrıldı.
Son dakikalarda Fehervarlı oyuncuların sert futbolu büyük tepki çekti.

10 TEMMUZ’DA RAKİP HULL CITY
Fenerbahçe kafilesi, Mol Fehervar mücadelesinin ardından hazırlıklarını sürdürmek üzere İstanbul''a dönüş yoluna geçti. Sarı lacivertliler, 10 Temmuz''da ise Sakarya''da Acun Ilıcalı’nın kulübü Hull City ile hazırlık maçı yapacak.

Yazarın Diğer Yazıları