İşte Fenerbahçe gerçekleri

İşte Fenerbahçe gerçekleri

FATİH SABOVİÇ / Yeniçağ

Gelecek sezonun kadrosunu oluşturmak adına çalışmalara her geçen gün hız veren ve 10 numaraya Lincoln Henrique''yi sol kanat için de Bruma''yı renklerine katan Fenerbahçe, yeni hedeflerine doğru ilerlemeye çabalıyor.

ÖNCELİKLERDEN BİRİ STOPER, ÇÜNKÜ...
Sarı lacivertli yönetimin en büyük öncelikleri arasında yer alan mevkilerden biri Kim Min Jae ve Atilla Szalai''nin takımdan ayrılma durumundan ötürü stoper... Konyaspor''dan Abdülkerim Bardakçı''yı kadrosuna katmak için çalışmalar yürüten sarı lacivertliler, son olarak Konyaspor''a 2.2 milyon Euro + Samatta teklifini götürdü. Potansiyel ayrılık durumlarında yerli oyuncularla ilgili verilecek kararlarda İsmail Kartal''ın ayrılmadan önce verdiği listeden de faydalanılacağı belirtiliyor.

KLASİK BİR ÖN LİBERO GELECEK
Yedek kaleci konusunda da arayışlarını sürdüren Fenerbahçe''nin yakın zamanda bu konuda hamle yapması bekleniyor. Yine yaşanabilecek potansiyel ayrılıkların ardından hem sağ hem de sol beke gerek ilk 11, gerekse rotasyona dönük takviye ihtimalleri yüksek...
Jorge Jesus''un sisteminde 6 numaralar yani ön liberoların da büyük bir önem taşıdığı biliniyor. Bu sebeple sarı lacivertliler, klasik bir ön libero arayışını devam ettiriyor.

BRUMA''NIN İLK 11 OLMAMA İHTİMALİ...
Sol kanat için kadroya katılan Bruma''nın büyük bir ihtimalle ilk 11''de tercih edilmeyecek olması da Fenerbahçe''de kanatlara yapılacak transfer potansiyellerini artırıyor.
Özellikle çizgiye hızlı inen, rakip üzerinde baskı kurmayı başaran kanat oyuncularını seven Jorge Jesus''un, skora etki gücü yüksek kanat oyuncularından yana tercihini kullanacağı konuşuluyor.

FORVET TAKVİYESİ DE GİDİŞATA GÖRE...
Şu anda Fenerbahçe taraftarlarının en büyük beklentisi ise forvet transferi konusunda... Sarı lacivertliler için Serdar Dursun iyi bir yedek forvet seçeneği gibi gözüküyor. Ancak taraftarın mutlaka bir forvet beklentisi var.
Bu doğrultuda çalışmalarına devam eden yönetim ve Jorge Jesus da hem forvetler hem de diğer mevkilerden takımdan ayrılacak isimlere göre bir tercih yapacak. Çok sayıda ismin adı Fenerbahçe hücum hattı için geçiyor. Ancak tercih, takımdan bonservisiyle gidecek futbolculardan elde edilecek gelire göre de yön değiştirebilir.

Yazarın Diğer Yazıları