Alex misin Arda

Alex misin Arda

FATİH SABOVİÇ / Yeniçağ

Fenerbahçe 20 Temmuz’da Dinamo Kiev ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turu öncesi son hazırlık maçını Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu İngiltere Championship ekibi Hull City ile Sakarya’da oynadı. Karşılaşmadaki oyun üstünlüğünü skora çeviremeyen Fenerbahçe, Arda Güler’in oyuna girmesi sonrası maçı hareketlendirip son 5 dakikada bulduğu 2 golle zafere ulaştı.

Sakarya’da 28 bin seyirci kapasiteli Atatürk Stadyumu’nun tribünleri çok büyük oranda doluydu. Sarı lacivert renklere hasret kalan taraftarların yanı sıra Hull City’nin Türkiye’ye gelen taraftarları da tribündeki yerini aldı.
Teknik direktör Jorge Jesus, şu anda elindeki oyunculardan en öne çıkan isimlerle ana ilk 11’ine en yakın kadroyu kurmaya çalışarak sahaya sürdü takımını…

OSAYI YİNE HER YERDE
Dakikalar 60’ı gösterdiğinde Arda Güler oyuna girene kadar sürekli doğru hamleleri yapan ama sonunu getiremeyen bir Fenerbahçe izledik.
Osayi-Samuel, 6. hazırlık maçında da sahanın her açıdan en iyisiydi. “Bütün takımdaki futbolcular Osayi-Samuel''in %50''si kadar hazır olup her maç stabil bir performans ortaya koymayı başarsa yeter” diyebilirim…

İSMAİL YÜKSEK RESİTALİ…
6. maçta da Osayi her an her türlü aksiyona hazırdı, 2. hamleleri de hep yaptı. Topu kaptırınca peşinden gitmeyi ihmal etmedi. Geride/ileride oyunun her yerinde var olmaya ve takım arkadaşlarını beslemeye çalıştı.
Fenerbahçe hep 6 numara transferi ve orta saha takviyelerinden söz ediyor ama İsmail Yüksek’in son hazırlık maçlarının ardından Hull City karşısında da ortaya koyduğu muazzam performans, “Ben buradayım” demesini sağladı. Yeni sezonun en büyük yıldızlarından biri olacağı su götürmez bir gerçek artık…

STOPERLER ARASI İSTASYON…
Jorge Jesus, hücum ve savunma geçişlerinde sürekli olarak takımın formasyonunu değiştirdi. Bugünün en önemli noktalarından birisi de takım atağa kalkarken 1. bölgeden 2 ve 3. bölgelere geçişlerde iki stoperi Kim Min Jae ile Szalai’nin arasına bir pas istasyonu kurdurmasıydı.
Bu istasyonda kimi zaman İsmail Yüksek kimi zaman ise maç eksiğinden ötürü henüz çok hazır olmayan Crespo yer aldı.

ÜRETKENLİKTE ZAYIF KALDILAR
Hull City maç boyunca hiç etkili olamazken, Fenerbahçe ilk yarıda bir tek Valencia’nın ‘yoktan var ettiği’ pozisyonda direğe takılarak tehlike oluşturdu.
Sarı lacivertli ekip oyun akışında, tempoda ve geri kalan her şeyde çok iyiydi ama ileri uçtaki üretkenlikte sınıfta kaldı.

60. DAKİKA GELDİ VE…
Karşılaşmanın benim için başladığı dakika 60 oldu. Çünkü bu oyunun kilidini yalnızca Arda Güler’in açabileceğini çok iyi biliyordum. Fenerbahçe için Süper Lig maçları öncesi ve iyi kapanabilen Dinamo Kiev mücadelesi için başarılı bir provaydı çünkü Hull City öyle bir kapandı ki ‘çilingiri’ olmayan takımın bu kilidi ortadan kaldırabilmesi imkansızdı.
Dakikalar 60’ı gösterirken Arda Güler oyuna dahil oldu…

MAESTRO, ŞOVUNU YAPTI
Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler oyuna girdiği andan itibaren işin rengini değiştirdi. Fenerbahçe hücumda çok daha tempo artırdı, daha çok pozisyon bulmaya ve rakibini tahrip etmeye başladı.
Ve Arda Güler, 2 dakikada fişi çekti… Ceza sahasının hemen bitiminden frikik kazanan Fenerbahçe adına topun başında Arda vardı ve Alex de Souza’yı hatırlatan muhteşem bir frikikle 87. dakikada skoru 1-0 yaptı Arda… 1 dakika sonra da yine Arda’nın aksiyonuyla başlayan atakta Serdar Dursun fişi çekti: 2-0. Geceye ve geleceğe ‘genç Maestro’ Arda Güler damga vurdu… Hem Fenerbahçe hem de Türk futbolu adına büyük bir kazanç olan Arda’nın yolu her daim açık olsun…

Yazarın Diğer Yazıları