Fenerbahçe rövanşta ne yapması gerekiyor

Fenerbahçe rövanşta ne yapması gerekiyor

FENERBAHÇE İYİ Kİ ŞAMPİYONLAR LİGİ''NDE DEĞİL(!)

UEFA Avrupa Ligi''nde ön eleme turu rövanş maçında Kadıköy''deki 3-0''lık galibiyetinin ardından bu akşam deplasmanda Çekya ekibi Slovacko ile karşılaşacak Fenerbahçe''de sular durulmuyor. Sürecin en başından bugüne bakıldığında ise Süper Lig''de şampiyonluk hedefleyen sarı lacivertliler için sadece, "İyi ki Şampiyonlar Ligi''nde değiller(!)" diyebiliyorum.

8 yıldır Süper Lig''de şampiyonluk hasretini dindiremeyen Fenerbahçe, bu akşam (TSİ) 20:00''de Çekya temsilcisi Slovacko ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Ukrayna ekibi Dinamo Kiev''e Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu''nda elenen sarı lacivertliler, şimdi Avrupa''daki hedefi bir alt katmana, UEFA Avrupa Ligi''ne katılıma koymuş durumda...

HİÇ DURMADAN DEVAM EDEN DEĞİŞİM DÖNGÜSÜ...
Açıkçası böylesi de en hayırlısı olmuş gibi gözüküyor. Çünkü Fenerbahçe''ye baktığımda şunu görüyorum; normal bir birey dahi 6 ay ya da 1 yıllık farklı periyotlarda sürekli olarak ev/iş değiştirse, sıkıntı yaşar. Bunu son dönemde Fenerbahçe teknik heyet ve oyuncu kadrosu bağlamında hiç durmadan tekrar tekrar yapıyor. Tam yeni göreve gelen hoca ısınıyor, işine son veriliyor. Amaç ne? Daha büyük hedefler...
Fakat Fenerbahçe yönetimi bu hamleleri gerçekleştirirken, istikrarın süreç işi olduğunu gözardı ediyor. Günlük ve anlık kararlar da ters tepiyor.

UZUN VADEDE ARTI OLARAK YANSIYACAK BİR DURUM...
Jorge Jesus ve ekibi ile takımın bu sezonki performansını değerlendirmek için henüz çok erken olduğunun bilincindeyim. Ancak Fenerbahçe''nin Süper Lig''e çok daha iyi odaklanabilmesi açısından Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu''nda Dinamo Kiev''e karşı yaşanan kayıpların uzun vadede artı olarak yansıyacağı fikrindeyim.
Daha zorlu rakiplere karşı oynanacak yıpratıcı Şampiyonlar Ligi maçları mı, yoksa daha kolay rakiplere karşı oynanacak potansiyel UEFA Avrupa Ligi maçları mı diye sorsanız, bu sezonki önceliklerinizi öğrenmek isterdim.

BENİM TERCİHİM: UEFA AVRUPA LİGİ OLURDU, ÇÜNKÜ...
Fenerbahçe camiasının önceliği de Süper Lig olduğuna göre ve lige yapılan başlangıç Ümraniye maçındaki kötü futbolla bize yansıdığına göre şahsi kanaatim UEFA Avrupa Ligi''nde görece daha kolay rakiplerin ilk tercih olması gerektiği yönünde olur.
Yeni sezon kapılarını erken açan, Kadıköy''de önce Dinamo Kiev ve sonra da yenilgiden kıl payı kurtulduğu Ümraniyespor darbelerini alan Fenerbahçe''nin yeteri kadar ''hırpalandığını'' düşünüyorum. Bu akşamki Slovacko maçında alınacak başarılı ve bol gollü bir skor ise Kasımpaşa karşılaşmasına ekstra motivasyon olarak yansıyabilir.

Yazarın Diğer Yazıları