Fatih Sultan Mehmet'in tarihe geçen sözü

Fatih Sultan Mehmet'in tarihe geçen sözü
İstanbul’u fethetmesiyle Fatih unvanına sahip olan Fatih Sultan Mehmet, Osmanlı İmparatorluğu’nun 7 padişahıdır. Fatih, İstanbul’un fethi sırasında “Onlar boğaza zincir bağlayacak kadar akıllıysa, biz de gemileri karadan yürütecek kadar deliyiz” sözleriyle dehasını konuşturmuştur.

Fatih Sultan Mehmet 9 yaşında hafız 12 yaşında padişah oldu. 21 yaşında İstanbul'u fethetti

Fatih, 9 yaşında hafız, 12 yaşında padişah oldu ve 21 yaşında İstanbul '' u fethetti.

Fatih, 7 dil biliyordu, ressamdı, şairdi ve bilim insanıydı. Fatih’in çok yönlü bir insan olması ve dehası neticesinde ise 30 yıllık iktidarında2 imparatorluk, 14 devlet, 4 krallık, 11 prenslik yıkıldı.

′′Boğaz boğazına zincir vuracak kadar akıllılarsa biz de gemileri karadan yürütecek kadar deliyiz′′ diyen Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul’u 568 yıl önce bugün fethetmiştir.

GERÇEK BİR DÜNYA LİDERİYDİ

Yurt dışında ''''Büyük Türk'''' ve ''''Dahi Türk'''' lakaplarıyla ün salan Fatih Sultan Mehmet, çocukluğunda iyi bir eğitim gördü. Türkçe ve Arapça dışında Farsça, Sırpça, Latince ve Yunanca dillerini biliyordu. İlk kez tahta çıktığında sadece 12 yaşındaydı. 21 yaşında İstanbul''u fethetti ve Osmanlı İmparatorluğunun ''''7 Cihana Hükmeden'''' bir imparatorluk olmasını sağladı.

İlgili Haberler