Fatih Terim: “Bu maçta hataya yer yok”

Fatih Terim: “Bu maçta hataya yer yok”
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Real Madrid karşısında maç boyunca uyanık olmaları gerektiğinin altını çizerek, “Sezon başından bu yana yaptığımız hataları bu maçta yapmamamız gerekiyor” dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Real Madrid maçı öncesi yaptığı açıklamada, maç boyunca dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi. İspanyol devinden ayrılması gündemde olan Zidane’ın kaliteli bir futbol adamı olduğunu belirten Terim, maçın iki taraf için de çok önemli olduğunu söyledi.

Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fatih Terim'in demeçlerinden öne çıkanlar şu şekilde:

Gruptaki en kritik maçlardan biri olarak görünüyor. İspanyol basını, Real Madrid'in grup dördüncüsü olmasına alışkın değil. Türkiye'de nasıl çalkantılar oluyorsa, İspanya'da da oluyor. Ama bizim için de çok önemli bir maç.

Büyük takımlar kötü süreçlerden geçebilir. Zidane tartışılabilecek bir isim değil. Bunların altından kalkabilecek bilgi birikimi ve tecrübeye sahip olduğunu düşünüyorum.

"EL CLASICO'NUN ERTELENMESİ EKTRA MOTİVASYON OLMUŞTUR"

Real Madrid'i konfor alanının dışına itmeliyiz. Alan ve adam markajımızın en üst seviyede olması gereken bir maç bizi bekliyor. Real Madrid oyunun her yönünü çok iyi oynayabilen bir takım. Normalde bizden sonra oynayacakları Barcelona maçının ertelenmesi onlar için ekstra motivasyon olmuştur.

Sezon başından bu yana yaptığımız hataları bu maçta yapmamamız gerekiyor. Real Madrid'e karşı dikkatli oynamalıyız. Bu tür maçlarda oyuncularıma hep şunu söylerim; kurada şanssızlık dense de onlarla oynamak, tüm dünyanın bu maçı izleyecek olması bir şanstır. Podyuma çıkıyorsunuz. Bu maça kayıtsız şartsız konsantre olmaları, kendilerini en iyi şekilde göstermeleri gerekir.

PSG maçını hatırlayalım. Yenilmemize rağmen tribünler takımı çağırdı. O mücadeleyi veriyorsanız, 'Böyle oynayınca kaybetseniz bile sizinle gurur duyuyoruz' denmesi sizin kayıpta bile bir şeyler kazanmanızı sağlamış demektir.