Fatih Terim: Bunlardan hoşlanmıyorum

Fatih Terim: Bunlardan hoşlanmıyorum
Fatih Terim, Akhisarspor yenilgisinin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'de 3-0 kaybettikleri Akhisarspor maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Fatih Terim, yenilginin ardından 'deplasman fobisi' konusunda açıklamada bulunurken, herhangi bir mazeretleri olmadığını dile getirdi.

Rotasyon yapmadıklarını dile getiren Terim ''Maç öncesi tedirginliğimi ifade etmiştim, bir konsantrasyon eksikliği olur mu acaba diye... Artı rotasyon yapmadım ben. Bir kurgu denedik. Bu kurgu tutarsa, eksik olan yeri 2. bir alternatifle kapatırız diye düşündüm. 18 üstünden, penaltı üstünden baya da pozisyon vardı. Devre sonu penaltı kaçtı, belki başka bir şey olabilirdi ama ikinci yarı söylenecek bir şey yok. Hiç beklemediğim bir şey. Hiç hoşlanmıyorum bunlardan'' dedi.

Deplasman fobisi için de konuşan tecrübeli teknik adam ''Galatasaray golleri kaçırabilir, penaltı da kaçırabilir. İkinci yarıda çıkıp bunun üzerine yenmeli. Esas düşünmemiz gereken bu. Farklı sonuçlarla yenilmekten hiç hoşlanmıyorum. Yoksa mağlup da olursunuz. Bu formanın hakkını verdikten sonra sorun yok. Mücadele edersiniz, oynamaya çalışırsınız, sonuçta mağlup olsanız da önemli değil. Bugün öyle değildi maalesef. Böyle bir kayıptan hiç hoşlanmış değilim. Bugün 3-0'a rağmen sahanın en iyisi bence Ozan'dı. Çok sevinçliyim. Henüz 18 yaşında bir çocuk. Diğerlerinden de bunu bekliyoruz. İtiraz edeceksin. Bazen hayata itiraz edeceksin. Kabullenmeyeceksin. Buradaki en büyük sıkıntı odur. Çok üzgünüm'' ifadelerini kullandı.

Bahanelere sığınmadıklarını söyleyen Fatih Terim ''Bunları halledeceğiz, oyun içinde halledeceğiz. Ocak'ta halledeceğiz, Şubat'ta hallaedeceğiz ama halledeceğiz. Ben her şeyi kabul ederim. Ama Galatasaray mağlup olurken bunun hakkını verdikten sonra mağlup olacak. Bunun dışındakilere itiraz ederim. Koca Galatasaray takımı ufak tefek bahanelere sığınmayacak'' şeklinde konuştu.

Yenilgi için dikkat çeken bir ifade de kullanan Terim ''Yarın Porto'da gelip, Antalya'da 3 gün sonra oynayacağız. Eeee? Mağlubiyetler bazen hayır getirmeli, getirmezse götürür çünkü'' dedi

Takımın penaltıcısının Sinan Gümüş olduğunu ancak Garry Rodrigues'in istemesi üzerine topu ona verdiğini belirten Terim, "Yoksa penaltıcımız belli. Atsa şimdi bunu konuşmazdık." diye konuştu.

''GALATASARAY'IN HİÇBİR TAKIMA FOBİSİ OLUŞMAZ''

Terim, bir soru üzerine, Galatasaray'ın kimseye karşı fobisinin oluşmayacağını belirterek, "Biz geçen sene de fobiler arasında şampiyon olduk, bunu da hatırlayalım. Son 7 maçın fikstürü Galatasaray'ın daha zordu. Deplasmanlar çok kolay geçmez ama biz deplasmanda şampiyon olduk. Galatasaray maç kaybeder, kaybettiği zaman da kötü oynamışsa söyler ve tebrik eder. Galatasaray'ın dünyanın hiçbir takımına fobisi oluşmaz. Tebrik ediyoruz. Biz Galatasaray'ız. Zaten üzüldüğümüz nokta da bu." ifadelerini kullandı.

Hataların, yapacakları analizlerle ortaya çıkacağını kaydeden Terim, "Her mağlup olduğumuzda, ocak ayını işaret etmek yerine, gerekenler yapılır da, belki bazı oyunculara verdiğimiz şansların biraz daha dikkatli kullanılmasına özen göstermek gerekiyor. Çünkü az mağlup olan, çok galip gelen, az yiyen, çok atan şampiyon olur. Bu değişmez. Bunun sezon başlarında olmasında da hayır var. Futbol da öyle." şeklinde konuştu.

Maçın hakemlerini çok iyi bulduğunu kaydeden Terim, birinci sarı kartların kolay çıkması halinde ikincilerin zorlaştığını söyledi.

Terim, Muslera'nın ilk sarı kartında takım kaptanı olarak oraya gittiğini belirterek, "Muslera ikinci sarı karttan atılabilirdi ama fark etmez artık." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler