Fatih Terim Fenerbahçe'yi yumuşak karnından vuracak

Fatih Terim Fenerbahçe'yi yumuşak karnından vuracak
Fenerbahçe'nin en zayıf noktası olarak savunma hattını belirleyen Fatih Terim, bu alanda baskı yaparak rakibini hataya zorlayacak.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan son antrenmanın ardından oyuncularıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Fenerbahçe maçına dair beklentilerini anlatan tecrübeli çalıştırıcı, “Yapmanız gereken en önemli şey, skor olarak geride olsak da öne geçsek de son düdüğe kadar oyunu bırakmamak. Geçen sezon elimizdeki maçı verdik. Derbilerde neyin ne olacağı, maçın nasıl gelişeceği belli olmaz. Her şey yolunda derken, bir anda işler terse dönebilir. Aynı şeyler geriye düşen taraf için de geçerli. Bu tür maçları psikolojisi sağlam olan, sabırlı ve disiplinli olan taraf kazanır” ifadelerini kullandı.

HER VARYASYONU ÇALIŞTIRDI

Hafta boyunca idmanlarda hem kanat organizasyonları hem de merkezden rakip savunmayı geçme gibi konularda çok sayıda çalıştırma yaptıran Terim, oyuncularından tüm varyasyonları denemelerini istiyor. Fenerbahçe’nin oyunu geride kabul edeceğini düşünen Fatih hoca, taraftar desteğiyle beraber rakip yarı sahada baskıyı kurup öğrencilerinden rakibi hataya zorlamalarını bekleyecek.

SAVUNMANIN ÜZERİNE GİDİLECEK

Kanarya’nın zayıf karnı olarak savunma hattını belirleyen Terim, bu bölgede yapılacak baskının er ya da geç sonuç getireceği inancına sahip. Bu nedenle, Babel, Falcao ve Feghouli’nin sürekli olarak rakip defansı rahatsız edecek koşular yapmasını istiyor. Belhanda da hem savunma arkasına hem de aralara atacağı dikine toplarla Fenerbahçe savunmasının dengesini bozmaya çalışacak.