Fatih Terim’den derbi tepkisi

Fatih Terim’den derbi tepkisi
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Akhisarspor maçından sonra yaptığı açıklamada "Bizi pazar, derbiyi pazartesi oynattıklarına göre bir bildikleri vardır. Dünyanın neresinde derbinin pazartesi oynandığı görülmüş?" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 90+4’te gelen golle 1-0 kazandıkları Akhisarspor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulunurken mücadeleyi Pazar günü oynamalarına tepki gösterdi.

Perşembe günü Benfica ile Avrupa Ligi maçı oynayan sarı kırmızılı ekip, kritik maçta Akhisarspor’u Kostas Mitroglou’nun golüyle 1-0 geçti.

Yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Terim şu ifadeleri kullandı;

“Hava toplarına vuramadığımız için ve son dakikalar da geldiği Ryan Donk’u ileriye aldık, yoksa benim totemlerim yoktur. Sonuna kadar bunların olacağını düşünüyorduk. Oyuncularımı kutluyorum, bu klasik bir kutlama değil. Cuma sabah 09:00’da gelen bir takımdan bahsediyoruz. Benim bildiğim derbiler pazar oynanır ve biz pazar oynuyoruz.”

“DÜNYANIN NERESİNDE GÖRÜLMÜŞ?”

“Bu galibiyet bize çok önemli bir moral oldu. Diagne ve Kostas ileride aynı anda oynayabilir, yeter ki ikisi istediğimiz gibi olsun. Bu hiç sorun değil. Bizi pazar, derbiyi pazartesi oynattıklarına göre bir bildikleri vardır. Dünyanın neresinde derbinin pazartesi oynandığı görülmüş?”

“OYUNCULARIMI TEBRİK EDERİM”

“Bazen bu tip goller, oyun içinde attığınız 2-3 golden daha değerlidir. Bu galibiyeti hak ettik. Bu yoğun tempoda kimse bahane bulmadan çıktı ve oynadı, bütün oyuncularımı tebrik ederim.”

“SELÇUK İNAN BİZE LAZIM”

“Selçuk İnan çok tecrübeli oyuncu, bize lazım. ‘Oyna dediğimiz’ zaman oynuyor, ‘Otur’ dediğimizde çok güzel kaptanlık yapıyor. Daha da önemli işler yapacak. Girdikten sonra oyunun şeklini değiştirdi. Gol vuruşlarında çok iyi vuranımız da vuramadı.”

“KONUYU UZATMAK İSTEMİYORUM”

“Galatasaray olarak TFF’ye pazartesi oynamak için yazılı müracaat etmedik ama bunu söylemeye gerek yok. Cuma geliyoruz ve uzun yoldan geliyoruz. Derbinin pazar oynanması gerekir, pazartesi dünyada çok nadir derbi oynanır. Konuyu uzatmak istemiyorum.”