Fatih Terim’den Gomis açıklaması

Fatih Terim’den Gomis açıklaması
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Galatasaray takımı Gomis'i 'İki santrafor alacağız' niyetiyle sattı. Yerine iki santrafor alınacağı için teknik olarak satışına onay verdik. Bu kararın verilmesinin de sebepleri var” dedi.

Galatasaray'ın Brezilyalı sağ bek oyuncusu Mariano basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Porto her zaman tehlikeli bir takım ancak Galatasaray'ın her zaman Avrupa'da olması gerekiyor. Dengeli bir gruptayız. Herkesin gruptan çıkma şansı vardı. Ancak işler her zaman istediğiniz gibi gitmiyor. Porto çok iyi bir takım ancak orada oynadığımız oyunu da kimse unutmasın. O maçta baskılı olan ve pozisyonları bulan bizdik." sözlerini kullandı.

Basın mensuplarının 2000 yılı şampiyonluğu hatırlattılar. Fatih Terim bu soru üzerine, "2000'deki takımla bu takım aynı mı önce ona bir bakmak lazım. Ama UEFA Avrupa Ligi'ne kalmaya hak kazanmak lazım. 90 dakika sonrasında göreceğiz. UEFA Avrupa Ligi Galatasaray'ın daha önce kazandığı bir kupa. Şampiyonlar Ligi'nde istediğimiz sonuçları alamadık."

Terim sözlerine;

"Porto ile oynadığımız maça bakınca ben lig maçında bile bu kadar pozisyona girdiğimizi hatırlamıyorum. Bir türlü topu içeri sokamadık. O gün kazanan Porto bugün lider, bizim durumumuz belirsiz. UEFA'dan aldığımız ceza nedeniyle rakiplerimizle eşit şartlarda yarışmıyoruz." kullanarak devam etti

Terim'e sorulan Schalke ve Lokomotiv Moskova takımının tweetleri sorulduğunda başarılı teknik adam, "Schalke bizi mağlup etmeyi beklemediği için bizim maçtan sonra o tweeti attı. Çok da önemsemiyorum. Yarın göreceğiz ne olacağını. Biz kazanalım, rakiplerimiz ne yaparsa yapsın diyelim. Gönül isterdi ki biz bugün tweet atalım 'Haydi Lokomotiv Moskova' diye ama kısmet olmadı. O yüzden 'Haydi Galatasaray' demeye devam ediyoruz." dedi

"GOMIS ÇOK İYİ BİR GOLCÜ ANCAK..."

Gomis ile çarpıcı açıklamalarda bulunan Fatih Terim: "Galatasaray takımı Gomis'i 'İki santrafor alacağız' niyetiyle sattı. Yerine iki santrafor alınacağı için teknik olarak satışına onay verdik. Bu kararın verilmesinin de sebepleri var. Ekonomik ve idari sebepleri var. Durup dururken biz gol kralını neden gönderelim. Gomis çok iyi bir golcü ancak bugün Galatasaray bu gruptan çıkıyor olsaydı kimsenin aklına Gomis gelmezdi. Bu kararın verilmesinin de sebepleri var. Ekonomik ve idari sebepleri var. Durup dururken biz gol kralını neden gönderelim. Gomis çok iyi bir golcü ancak bugün Galatasaray bu gruptan çıkıyor olsaydı kimsenin aklına Gomis gelmezdi." sözlerini kullanarak devam etti.

Sakatlıklar ve cezalarda yakınan Fatih Terim, "Ligdeki durum, cezalar, sakatlıklar herkesin malumu. Allah'tan Şampiyonlar Ligi var da görüşüyoruz. Ben de taraftarı ve sahanın kenarını özledim. Cezalar ve sakatlıklar, oyun kurgusu yapmamızı da engelledi. Geniş ve derin bir kadromuz yok. Cezaların yüzünden forma yükü artan oyuncuların sakatlık riski artıyor. Fizikçi mi iyi değil, doktor mu sıkıntılı... Hepsi kendini ispat etmiş insanlar. Yasin'i ben Scott (Piri)'ın yanına ben koydum. İngiltere, ABD ve Brezilya'da kurslar aldı. Takım koşmuyor diyorsunuz, geçen maç 114 kilometre koşmuşlar. Galatasaray, 2-0'dan 2-2'ye, 9 kişi oynasa bile engel olmalı." dedi.

"SNEİJDER VE MELO AÇIKLAMASI"

Son olarak eski futbolcuları Felipe Melo ve Sneijder hakkında konuşan teknik adam;

"Felipe Melo ve Wesley Sneijder için irtibatta olmamıza gerek yok. Ne zaman çağırsak gelirler zaten. İsimlerini duyduğum zaman bile yüzüm gülüyor."