Faturayı resmen 5'e katlıyor 'Meğer çoğu kişi bu hatayı yapıyormuş'

Faturayı resmen 5'e katlıyor 'Meğer çoğu kişi bu hatayı yapıyormuş'
‘Faturam yüksek gelmesine rağmen ev yeteri kadar ısınmıyor’ diyenler dikkat! Meğer çoğu kişi bu hatayı yapıyormuş. Faturayı 5'e katlayan nedenler ortaya çıktı.

Milyonlarca vatandaş soğuk kış aylarında yüksek gelen faturalardan dert yanıyor. ‘Faturam yüksek gelmesine rağmen ev yeteri kadar ısınmıyor’ diyenler dikkat. Meğer çoğu kişi bilmeden bu hatayı yapıyormuş. Fatura resmen 5’e katlayan nedenler belli oldu. Hemen evinizde bunları uygulayın ve yüksek gelen faturalardan kurtulun.

Birçok kişi kış aylarında evini sıcak tutmanın formülünü arıyor. Evi soğutan en temel nedenlerden biri ise camlardır. Evinizde eğer ısı geçiren pencere varsa eviniz neredeyse dışarıdaki kadar soğuk olabiliyor. Evi ısıtmak için de doğalgazı arttırmak ise faturanın kabarık gelmesine neden oluyor. Ancak daha az doğalgaz yakarak evi daha fazla ısıtmak mümkün.

EVİ SICAK TUTMANIN FORMÜLÜ

  • Evinizde mutlaka ısı yalıtımı yapılması gerekiyor. Hem iç kısımda hem de dış kısımdan eve ısı yalıtımı yapılırsa içeriye soğuk hava kolay kolay giremez. Isı yalıtımı nasıl kışın evin soğumasına engel oluyorsa aynı zamanda yaz aylarında da sıcaktan da sizleri koruyarak evin soğuk olmasını sağlar.
  • Silikon ya da bant ile camlardan gelen soğuk havaya engel olunabilir. Bu durum camdan gelen soğuğu kısa bir süreliğine engeller.
  • Kombilerin düzenli bir şekilde yılda 1 kere olmak üzere bakımının yapılması gerekiyor. Bakımı yapılmayan kombi evi maalesef az ısıtır.
  • Genellikle sıklıkla kullanılan odanın kapısını kapalı tutmak odaya soğuk havanın girmesini engellemekte önemli bir adımdır. Çünkü her yer açık olduğunda odanın sıcağı başka odalara yayılmaktadır.
  • Kış aylarında kalın yapısı olan halılar kullanılması tavsiye edilir.
  • Peteklerin önünü herhangi bir eşya ile kapatmamak gerekiyor. Çünkü peteklerin ısısı evin içine dağılmayacaktır.

DIŞARIDAN GELEN SOĞUĞU NASIL ENGELLERİZ?

Camdan içeriye soğuk havanın gelmemesi için mutlaka pencerelerin menteşe ayarına bakılması gerekiyor. Eğer pencerelerin menteşe ayarı yapılmış ancak hala soğuk hava girişi oluyorsa işi bir uzmana göstermeniz gerekecektir.

Pencerenizin kenarları plastikten oluşuyorsa malzemeler yazın genişler kışın ise gerilir. Bu nedenle ayarları bozulur ve PVC pencereden soğuk girebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.