Fazıl Say’ın piyanosundan Kaz Dağları’nda İzmir Marşı

Fazıl Say’ın piyanosundan Kaz Dağları’nda İzmir Marşı
Ünlü piyanist Fazlı Say, Kaz Dağları’nda altın madeni nedeniyle yaşanan çevre katliamını durdurmak isteyen vatandaşlara destek verdi. Su ve Vicdan Nöbeti’nde yer alan vatandaşlara bir konser veren Say, İzmir Marşı ile herkesi coşturdu.

Dünyaca ünlü piyanist Fazlı Say, Kaz Dağları’ndaki çevre katliamına karşı nöbette olan vatadandaşlara destek verdi. Su ve Vicdan Nöbeti’ne destek vermek için bir konser veren ünlü sanatçı, İzmir Marşı2nı çalarak izleyenleri coşturdu.

Fazıl Say, yaklaşık 50 dakika süren konserde ilk olarak kendi besteleri Ses ve Kara Toprak'ı çaldı. İlk iki eserin ardından kısa bir konuşma yapan Say, söze "Bugün burada bu kadar büyük bir kalabalık olması, bu kadar aydın insanların doğayı korumak için bir araya gelmesi beni de çok heyecanlandırdı ve çok mutlu etti. Onur duydum Türk halkıyla bugün" diye başladı.

Sözleri büyük alkış alan Say, ilk gününden beri kamp alanında olan ve Kaz Dağları'nda yaşananlara dikkat çekenlere bu konser fikrini de onlar verdiği için özel olarak teşekkür ederek şöyle devam etti:

"Bu gezegende insanlar olarak bitkiler, hayvanlar için, hepimiz için geleceğe bir şeyler bırakmak istiyorsak doğayı korumak zorundayız. Yaşamaktan yana olmalıyız. Müzik de zaten bunu anlatıyor. Bu konsere Türkiye’nin dört bir yanından insanlar geldi. Bu çok büyük bir fedakarlık."