Fehriye Erdal yargılanacak

Fehriye Erdal yargılanacak
İşadamı Özdemir Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal, Türkiye'deki suçlarından Belçika'da yargılanacak.

Belçika Brugge Mahkemesi, iş adamı Özdemir Sabancı suikastı  faillerinden, terör örgütü DHKP-C üyesi Fehriye Erdal'ın Türkiye'de işlediği  suçlardan dolayı Belçika'da yargılanmasına karar verdi.

Fehriye Erdal kimdir?

 Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi üyesi. 5 aydır temizlik işçisi olarak çalışmakta olduğu Sabancı Holding'in yönetim binası İstanbul Sabancı Center'a, 1996 yılının Ocak ayında Özdemir Sabancı'nın öldürülmesi eyleminden yargılanan kişidir. 3 Kasım 1996'da Susurluk Kazasında ölen polis müdürü Hüseyin Kocadağ'ın aracılığıyla Sabancı Center'da işe alınmıştı. Sakıp Sabancı'yı öldürmek için binaya girmiş olan İsmail Akkol ve Mustafa Duyar önce Özdemir Sabancı'yı ve beraber toplantı yapmakta olduğu Sabancı Holding'e bağlı bir şirket olan Toyotasa'nın genel müdürü Haluk Görgün ile sekreter Nilgün Hasefe' yi öldürmüştür.

İddialara göre cinayet sonrasında bir tırın kasasında Türkiye'yi terk eden Fehriye Erdal önce Yunanistan daha sonrada Belçika'ya kaçmıştır. Burada Knokke kentinde kaldığı apartmanda 1999 senesinde yangın çıkması sonucunda sahte pasaportla yakalanmış yargılanmasının sonunda 1 yıla yakın cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştır.

2000 yazında hapishaneden çıkıp ev hapsinde tutulmuş, ancak Mart 2006 itibarıyla tekrar kayıplara karışmıştır. Eylül 2007'de Belçika'da sonuçlanan mahkeme kararı ile Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı yargılanması kararı verildi. Ancak tutuklu kaldığı evden kaçmayı başarmış ve bir sonraki mahkemede beraatine karar verilmiş ve cezası €1250 ağır para cezasına çarptırılmıştır.