Fehriye Erdal'ın cezası belli oldu

Fehriye Erdal'ın cezası belli oldu
DHKP-C üyesi Fehriye Erdal Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da gıyaben yargılandı. Savcılık Fehriye Erdal için Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı 30, terör örgütü üyeliği suçundan dolayı 15 yıl ağır ceza talep etti.

NTV’nin haberine göre Fehriye Erdal Türkiye’de işlediği suçlardan dolayı Belçika’da gıyaben yargılandı. Savcılık Fehriye Erdal için Türkiye’de işlediği suçlardan dolayı 30, terör örgütü üyeliği suçundan dolayı 15 yıl ağır ceza talep etti.

Mahkeme heyeti firari olan Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal’ı 30 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Terör örgütü üyeliği suçundan vereceği kararı ise 2 Ocak tarihinde gerekçeli kararla birlikte açıklayacağı öğrenildi.

FEHRİYE ERDAL KİMDİR?

Şubat 1977 doğumlu DHKP-C militanı Fehriye Erdal 1996 yılında Özdemir Sabancı'nın uğradığı suikastin faillerinden biri olarak yargılanıyordu. İddiaya göre Fehriye Erdal bir TIR'ın kasasında Türkiye'den Belçika'ya kaçtı. Belçika'nın Knokke kentinde 1999 yılında çıkan yangın sonucunda sahte pasaportla yakalanmış bir yıla yakın bir süre cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. 2000 yılında ev hapsine alınan Erdal için Türkiye iade talebinde bulunmuş ancak Belçika bu talebi reddetmişti. 

Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da yargılanan Erdal'ın en az 30 yıl ağır hapse mahkum edilmesine karar verildi. Halen kaçak durumunda olan Erdal'ın yargılanması gıyaben yapıldı.