Fenerbahçe - Akhisarspor 2-3 (Maç özeti)

Fenerbahçe - Akhisarspor 2-3 (Maç özeti)
Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe kendi evinde Akhisarspor'a 2-3 yenildi.

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe sahasında Akhisarspor'u ağırladı. Gol yağmuru şeklinde geçen mücadeleyi Akhisarspor güçlü rakibini 3-2 yenerek kazandı. Geçtiğimiz hafta Beşiktaş'a da puan kaybeden Fenerbahçe evinde yaşadığı bu puan kaybıyla zirve yarışında yara aldı.

İŞTE 11'LER

Fenerbahçe'nin 11'i: Kameni, Isla, Roman, Skrtel, Hasan Ali, Dirar, Mehmet Topal, Josef, Valbuena, Fernandao, Giuliano

Akhisarspor'un 11'i: Lukac, Miguel Lopes, Caner Osmanpaşa, Mustafa Yumlu, Ömer Bayram, Sissoko, Muğdat, Serginho, Eray, Larsson, Seleznov

Maçtan dakikalar

3. dakikada sol kanattan Ömer Bayram'ın ceza alanı içine koşan arkadaşı Larsson'un önüne attığı pası Neustadter kornere çeldi. Aynı dakikada Ömer Bayram'ın kullandığı köşe vuruşunnda ceza alanı içinde kalan topu son olarak Josef de Souza uzaklaştırdı. Mücadeleye iyi başlayan taraf Akhisarspor oldu.

Mücadelenin 5. dakikasında ilk sarı kart, rakibi Isla'ya yaptığı sert faul sonrasında Abdoul Sissoko'ya çıktı.
Serginho perdeyi açtı.


14'te Ömer Bayram'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşa ön direkte kafa vuruşu yapan Serginho, zorlu deplasmanda takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Serginho, bu sezon Süper Lig'de süre aldığı 18. maçında 4. golünü kaydetti.

Golün ardından Fenerbahçe ataklarını sıklaştıran taraf oldu. 16. dakikada Dirar'ın sağ kanattan gelişen atakta ceza alanına gönderdiği ortasını Fernandao'dan önce Caner Osmanpaşa yerinde müdahalesi ile uzaklaştırdı.

17. dakikada Hasan Ali'den aldığı pas sonrasında rakip ceza alanı yayı dışından Dirar'ın şutu, yere de çarpıp hız kazandıktan sonra yan kale direğini yalayarak dışarı çıktı. Bu pozisyonun hemen ardından ağ kanattan Akhisarspor kalesi dışına Dirar'ın gönderdiği pası Fernandao'dan önce son anda Mustafa Yumlu ayak koyarak uzaklaştırdı.

22'de yine Fenerbahçe'nin sağ kanattan kazandığı köşe vuruşunu bu defa Hasan Ali kullandı ve altı pas dışına gelen ortayı kaleci Lukac uzaklaştırdı. 23'te Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasını Fernandao'dan önce Mustafa Yumlu karşıladı ve topu taca gönderdi.


26'da Akhisarspor'da Miguel Lopes, rakibi Hasan Ali'ye arkadan faulü sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı. 27. dakikada Fenerbahçe kaleyi karşıdan gören noktadan frikik kazandı. Valbuena'nın vuruşunda top az farkla yandan auta gitti. Fenerbahçe golün ardından Akhisarspor yarı sahasında oyunun kontrolünü sağladı ama bu dakikaya kadar aradığı golü bulamadı.

Mücadelede dakikalar 29'u gösterdiğinde sağ kanattan Isla'nın ceza alanına gönderdiği orta sonrasında oluşan karambolde son olarak penaltı noktasından topu Caner Osmanpaşa uzaklaştırdı.

Mücadelenin 35. dakikasında Selezynov Akhisarspor'u 2-0'lık üstünlüğe taşıdı. Muğdat'ın yarattığı pozisyonda ceza sahası içerisinde topla buluşan golcü futbolcu Kameni'nin tersine şutu düzgün bir şekilde gönderdi. Yevhen Seleznyov, bu sezon Süper Lig'de süre aldığı 20. maçında 5. golünü kaydetti.

37'de sol çaprazdan ceza alanına giren Hasan Ali, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çıkardı ancak açıyı iyi kapatan Lukac, bu şutta gole izin vermedi.

Maçın 44. dakikasında ilk yarıda Akhisarspor'un en etkili ismi olarak dikkat çeken Muğdat, uzaktan denedi bu kez. Kaleci Kameni aynı güzellikte şutu engelledi.



Mücadelenin ilk yarısı 2-0 Akhisarspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

Fenerbahçe 2. yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Sağ bek Isla'nın yerine oyuna dahil olan isim Aatif oldu.

2. yarının ilk tehlikeli atağı Fenerbahçe'den geldi. 48. dakikada sağ kanattan Dirar'ın ortasında ceza sahası içerisinde Giuliano kafayla topu gönderdi. Ancak top üstten auta gitti. 49'da Aatif'ın rakip ceza alanı yayı dışından sol ayağı ile şut denemesi etkisiz oldu ve farklı şekilde auta çıktı.

Mücadelede dakikalar 57'yi gösterdiğinde Sol kanattan Hasan Ali'nin ortasını arka direkte Dirar altı pas içine indirdi ve bu topa Giuliano'nun kafa vuruşu ağlarla buluştu. Giuliano, bu sezon Süper Lig'de süre aldığı 21. maçında 11. golünü kaydetti. 1-2

58. dakikada Mustafa Yumlu, Fernandao'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.

Fenerbahçe'nin golünden 1 dakika sonra Akhisarspor'da Larsson skoru 3-1'e getiren golü kaydetti.Fenerbahçe bu sezon Kadıköy'de, Başakşehir ve Kayserispor'dan sonra üçüncü kez 3 gol yedi.

67. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın pasında topla buluşan Aatif'in vuruşu ağlara gitti ve fark yeniden 1'e indi. Türkiye kariyerinde en çok Akhisarspor'a gol atan Aatif Chahechouhe, 11. maçta 8. golünü kaydetti. Golün ardından Aykut Kocaman bir oyuncu değişikliğine daha gitti ve Valbuena yerine Soldado oyuna giren isim oldu.

71'de Soldado ceza sahasında yerde aldı. Fenerbahçe futbolcularının penaltı beklentisine Arda Kardeşler pozisyonun penaltı olmadığına kanaat getirdi.

Aynı dakika içerisinde Fenerbahçe korner kazandı. Pozisyonun ardından hakeme yoğun itirazlarda bulunan Milan Lukac sarı kartla cezalandırıldı. Tecrübeli file bekçisini takım arkadaşları sakinleştirdi.

80'de Soldado'nun vuruşunda top ağlarla buluştu, ancak pozisyon hakemin ofsayt kararı gerekçesiyle sayılmadı. Pozisyonun ardından Fenerbahçe son oyuncu değişiklik hakkını kullandı. Mehmet Ekici, Josef yerine oyuna dahil oldu.

84'te Akhisarspor'da golcü futbolcu Selezynov yerine oyuna giren Paulo Henrique oldu.

İlgili Haberler